Una Segona A que fa patxoca

En la temporada del seu debut al futbol professional, l’FC Andorra ja té garantits duels contra equips trajectòria històrica com el Saragossa, l’Sporting, el Llevant o l’Alabès, entre altres

El Saragossa serà un dels rivals de l'FC Andorra en el seu debut a Segona A.
El Saragossa serà un dels rivals de l'FC Andorra en el seu debut a Segona A.

Fa patxoca. És el mínim que es pot dir de com s’està configurant la Segona A 2022-23, en la qual jugarà per primer cop a la seva història l’FC Andorra. Dels 21 rivals dels tricolors en el seu debut al futbol professional, ja se’n coneixen 15. I hi ha clubs de gran trajectòria històrica, fins i tot un Saragossa amb títol europeu a les seves vitrines. També destaquen els tres descendits des de la màxima categoria: Llevant, Alabès i Granada.

L’FC Andorra debutarà la temporada vinent a Segona A, la segona categoria del futbol espanyol. Farà el salt al ple professionalisme i la llista de rivals és de les que fan tanta por com alegria. Hi haurà un total de 22 equips, com ja és habitual. D’aquests, ja n’hi ha setze segurs (tret que es produeixi algun descens administratiu). Bon moment, doncs, per fer un repàs.

Aficionats, jugadors i tècnics celebren l'ascens a la gespa.

Relacionat

Som de Segona

Justament aquest cap de setmana ha finalitzat la competició a Primera Divisió. I això ha permès decidir el darrer dels tres equips que baixaven. Ja en jornades precedents s’havia confirmat matemàticament el descens del Llevant, que acumulava cinc temporades consecutives a la màxima categoria, i de l’Alabès, amb sis. I en una tarda dramàtica, se’ls va unir un Granada que no fa gaire disputava una eliminatòria de la Lliga Europa contra tot un Manchester United.

De dalt... a baix. Abans que l’Andorra, un altre equip de Primera RFEF havia aconseguit l’ascens a Segona A. Un altre clàssic del futbol espanyol: el Racing de Santander. De fet, cal recordar que el conjunt càntabre serà el rival dels tricolors d’aquí a dues setmanes, en la final pel títol de campió de la categoria.

Els cinc nouvinguts se sumen als onze equips que ja tenen garantida la continuïtat a Segona A. A manca d’una jornada, ja han esquivat qualsevol perill de baixar i han perdut tota opció de disputar la fase d’ascens a Primera. Entre ells, clàssics del futbol espanyol com el Màlaga, l’Sporting o un Saragossa en hores baixes però que ara afronta una nova etapa amb l’arribada de nous propietaris amb un projecte ambiciós. També hi ha un Leganés fins no fa gaire a Primera -qui ha oblidat aquella eliminatòria de Copa decidida als penals a Prada de Moles?-. I tampoc es pot oblidar la presència de clubs com Lugo, Mirandés, Ibiza, Huesca, Burgos, Cartagena i Ponferradina.

Queden per fixar fins a sis rivals. Un d’ells es coneixerà el pròxim cap de setmana. Serà l’equip que es quedi fora de la fase d’ascens la màxima categoria. I, ja després, caldrà esperar el resultat tant d’aquest play-off com el que s’ha de disputar a Primera RFEF, amb dues places en joc.

Comentaris

Trending