Sarabia afirma que el límit salarial no serà problema per confeccionar la plantilla de l’FC Andorra

El tècnic basc, que aquest dimecres ha iniciat el viatge en bicicleta fins a Bilbao promès si s’assolia l’ascens, considera que els jugadors que fitxin pel club tricolor “ho faran per ganes i il·lusió, no per diners”

Sarabia, a la dreta, al costat d'Antonio Ortiz, Luis Ángrel Mate i Marc Bernaus a la gespa del Nacional.
Sarabia, a la dreta, al costat d'Antonio Ortiz, Luis Ángrel Mate i Marc Bernaus a la gespa del Nacional. G. P.

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, entén que el canvi de normativa pel que fa al càlcul del límit salarial del club no els ha d’afectar a l’hora de confeccionar la plantilla amb la qual debutaran a Segona. El tècnic basc ha argumentat que “qui vingui no ho farà per diners”. L’entitat continua treballant en la confecció de l’equip, pel qual, admet, “necessitarem alguns jugadors amb experiència a la categoria”. El retorn dels futbolistes està previst pel dia 8 de juliol.

El canvi de normativa, defensat pel president de LaLiga, Javier Tebas, es va tirar endavant amb l’argument que la fiscalitat més reduïda d’Andorra podia provocar “un dúmping econòmic” en comparació amb la resta de clubs. Amb la modificació, a l’hora de sumar els salaris del club tricolor es computarà com si paguessin els impostos que correspondrien a Espanya. Es tracta d’una mesura que mai es va aplicar a l’ACB quan el MoraBanc militava a la màxima categoria.

El president de LaLiga, Javier Tebas.

Relacionat

Canvi al càlcul del límit salarial de l’FC Andorra per contrarestar la fiscalitat del Principat

Des de l’entitat sí que es va rebre l’anunci amb certa sorpresa. Tot i això, Sarabia considera que no ha d’afectar els plants. “Els diners no han de ser res massa determinant”, ha afirmat. Així, ha argumentat que “no volem als millors jugadors sinó els més adequats” i que l’aspecte econòmic no és el que aquests hauran de prioritzar per venir al Principat. “Volem que vinguin amb ganes i il·lusió, no per diners”, ha assegurat.

Sobre la confecció de la plantilla, ha apuntat que “necessitarem jugadors amb experiència a la categoria” i ha deixat clar que busquen reforços per a totes les posicions. “Potser el mig del camp seria l’àrea que tenim ara més coberta”, ha indicat. I en aquesta parcel·la una peça que es vol retenir és Marc Aguado, cedit pel Saragossa. “Ell sap que el millor lloc per a la seva projecció és Andorra i cerc que també vol, tot i que tingui la il·lusió de jugar algun dia a casa seva”, ha remarcat. Per fer-ho, però, entenc que “li falta encara maduresa i experiència que pot aconseguir aquí”.

La plantilla té ara vacances fins al juliol. Els jugadors estan citats el dia 8 -el cos tècnic s’incorporarà el 6- per iniciar la pretemporada. La voluntat és fer dues estades fora del Principat, una de les quals “diferent, més distesa, amb les famílies per fer grup”. El tècnic basc ha deixat clar que “tenim molta il·lusió” i ha remarcat que “som uns privilegiats per estar en aquesta categoria, amb equips amb molts anys a Primera i on anirem cada setmana a camps amb 15.000 o 20.000 persones”.

L’objectiu, de moment, prudent. “Volem jugar bé al futbol i millorar cada dia. Després, el terreny de joc ens dirà on podem estar”, ha comentat. Justament, s’ha mostrat convençut que, pel que fa als partits com a local, l’Estadi Nacional seguirà sent aquest camp. “Estem pendent d’unes petites coses i esperem que les obres comencin ben aviat”, ha avançat.

20220615 094752
En el primer tram del viatge, Sarabia ha estat acompanyat d'altres aficionats a la bicicleta.

Sarabia ha fet aquestes declaracions instants abans d’iniciar el compliment de la promesa que va llançar per si s’aconseguia l’ascens: anar en bicicleta des de l’Estadi Nacional fins a San Mamés. Ho farà acompanyat de dos ciclistes professionals, Luís Ángel Mate i Antonio Ortiz. També s’ha apuntat al grup el futbolista andorrà amb més experiència a la categoria: Marc Bernaus.

El recorregut serà pel Pirineu. Aquest matí preveien travessar el pont del Cantó i ja fer parada a Castejón de Sos. Dijous, la segona etapa del viatge els durà fins a Javier (Navarra). I ja divendres arribarien a l’estadi de l’Athletic. “Ciclisme en estat pur. Anem a gaudir”, ha assegurat.

Javier Tebas, durant l'acte amb l'Associació de la Premsa de Valladolid.

Relacionat

Tebas justifica el canvi de normativa que perjudica l’FC Andorra per “evitar dúmping econòmic”

Comentaris (3)

Trending