Canvi al càlcul del límit salarial de l’FC Andorra per contrarestar la fiscalitat del Principat

Els tricolors hauran de comptar els sous de jugadors i tècnics com si els paguessin a Espanya i, pe tant, amb un IRPF molt superior, una fórmula que ha sorprès el club i que l’ACB mai va aplicar en el cas del MoraBanc

El president de LaLiga, Javier Tebas.
El president de LaLiga, Javier Tebas.

Sorpresa desagradable la que ha rebut l’FC Andorra. La Lliga de Futbol Professional (LaLiga) ha modificat la normativa d’elaboració del pressupost dels clubs amb un clar objectiu: evitar les queixes d’altres equips per l’avantatge que, entenen, podria suposar la menor fiscalitat al Principat. El canvi farà que, a l’hora de calcular el límit salarial, es comptabilitzi com si el sou dels jugadors i tècnics es paguessin a Espanya. És a dir, amb un IRPF molt superior.

Els responsables de l’entitat tricolor van rebre aquest dijous al vespre la circular amb el canvi de la normativa. En concret, s’introdueix un nou apartat, el 15, a l’article 39 de les Normes d’Elaboració del Pressupost. I aquest redactat es fa específicament pels “clubs amb residència fiscal a Andorra”.

El motiu d’aquesta decisió rau en una preocupació que alguns rivals de la pròxima temporada haurien fet arribar a l’ens que presideix Javier Tebas. Entenien que la menor fiscalitat del Principat donava un “avantatge competitiva”. La mateixa, tot s’ha de dir, que ha tingut les darreres campanyes el MoraBanc Andorra sense que l’ACB hagi fet cap canvi de normativa.

Cal tenir en compte que a Espanya, pels salaris superiors als 300.000 euros l’IRPF a pagar és del 47%. A Andorra, en canvi, només del 10%. Cert, doncs, que el club tricolor pagarà molt menys en impostos que els altres 21 equips de la categoria. De fet, ho continuarà fent, malgrat el canvi de normativa.

La modificació, aprovada per la comissió delegada de LaLiga, el que toca és el càlcul del límit salarial. S’indica que es comptabilitzarà “considerant que el jugador o tècnic és resident fiscal a Andorra”. Però a l’hora de definir quina seria la remuneració en brut, no se sumaria el 10% d’IRPF al Principat, sinó el que correspondria “al règim tributari i de seguretat social espanyol”. Per tant, un 47%. Així doncs, serà aquest límit el que restringirà quina plantilla puguin tenir els tricolors.

La mesura ha causat una important sorpresa dins de l’entitat. Fonts consultades han indicat que ja s’han posat en contacte amb LaLigha per demanar explicacions. De moment, no n’han rebut. L’astorament, això sí, ha estat important, més si es té en compte que en el cas més similar que es pot trobar, el MoraBanc a l’ACB, mai s’havia pres una mesura com aquesta.

Comentaris (3)

Trending