Tebas justifica el canvi de normativa que perjudica l’FC Andorra per “evitar dúmping econòmic”

El president de LaLiga s’empara en aquest motiu per argumentar una mesura que mai es va aplicar a l’ACB contra el MoraBanc i també defensa que no s’aturi Segona A durant el Mundial perquè només aniran “uns set jugadors”

Javier Tebas, durant l'acte amb l'Associació de la Premsa de Valladolid.
Javier Tebas, durant l'acte amb l'Associació de la Premsa de Valladolid.

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha justificat el canvi de normativa expressament impulsat a l’hora de calcular el límit salarial de l’FC Andorra. El polèmic dirigent de la patronal dels clubs argumenta que, si no s’hagués fet cap modificació, es produiria “dúmping econòmic”. També ha defensat la decisió de no aturar la disputa de Segona durant la disputa del Mundial de Qatar, tot al·legant que només aniran al torneig set jugadors.

Fa uns dies, LaLiga va modificar la normativa sobre com es calcula el límit salarial de l’Andorra. Es volia respondre a la preocupació existent en altres clubs, que argumentaven que els tricolors podrien obtenir avantatge pel fet que al Principat l’IRPF és tot just del 10%, molt per sota del que han de pagar la majoria de futbolistes a Espanya. El canvi farà que, a l’hora de calcular la massa salarial dels jugadors es computarà com si tributessin al país veí.

El president de LaLiga, Javier Tebas.

Relacionat

Canvi al càlcul del límit salarial de l’FC Andorra per contrarestar la fiscalitat del Principat

La decisió no ha agradat gens al club. Oficialment, encara no s’ha pronunciat, però sí que van expressar la sorpresa per un canvi que era inesperat. Més si es té en compte el precedent del MoraBanc Andorra a l’ACB. En cap moment es va prendre una mesura similar.

Aquest dilluns, i com recullen diferents mitjans, Tebas ha participat en una trobada amb periodistes de l’Associació de la Premsa Esportiva de Valladolid. I aquí ha tocat diferents temes que afecten l’entitat. En aquest sentit, ho ha fet referint-se al cas de l’Almería, propietat del xeic TurkiAl-Sheikh, a qui li ha volgut recordar que “estan advertits i ja coneixen les normes” per evitar que pugui anar més enllà del que li permetrien els seus recursos propis.

I aquest reglament, ha recordat, s’ha modificat amb l’ascens de l’Andorra. “Hem aprovat a la comissió delegada unes normes especials per al límit salarial”, ha apuntat. Així, ha relatat que “ens van fer un informe sobre l’IRPF i la seguretat social i el que farem és equiparar-ho a la mitjana d’Espanya per a evitar un dúmping econòmic”.

Parlant també de la categoria, ha explicat el motiu pel qual s’ha decidit que no s’aturarà durant la disputa del Mundial de Qatar. “Quants mundialistes de Segona van anar a Rússia [2018]? Van ser cincs. I ara a Qatar, entorn de set. No es pot aturar una competició de 500 jugadors per només set”, ha defensat.

Comentaris

Trending