Sant Julià presenta candidatura a Vila Europea de l’Esport per situar la parròquia al món

Opta a la distinció en la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants amb l'objectiu de ser un referent del turisme esportiu

Comentaris

Vincenzo Lupatelli, president d'ACES Europe durant la seva intervenció aquest dissabte.
Vincenzo Lupatelli, president d'ACES Europe durant la seva intervenció aquest dissabte.

Sant Julià de Lòria presenta la seva candidatura a Vila Europea de l'Esport en la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants que convoca ACES Europa. L'objectiu, segons el cònsol major Josep Majoral és"situar la parròquia en el món". L'elecció es farà el 6 de desembre a Brussel·les i hi ha 45 candidates. La parròquia d'Encamp ja ostenta aquesta distinció.

Majoral diu que "tenir aquesta distinció et permet créixer a nivell esportiu i buscar projectes externs que vinguin a la parròquia". Durant la presentació de la candidatura que s'ha fet aquest dissabte, el cònsol ha indicat que "la voluntat de Sant Julià és desenvolupar-se al voltant del turisme esportiu aconseguint la bandera que ens acrediti com a vila europea de l'esport. El treball de base hi és".

En el dossier es detalla que és una parròquia que acull el campionat del món de trial, el mundial de triatló a banda d'haver organitzat el campionat del món de tir al plat. Majoral creu que "poques poblacions de la nostra talla, amb 10.000 habitants, poden dir que han acollit tres mundials i el de trial ja el tenim des de fa 25 anys". Ha afegit proves com la Sant Silvestre, amb de 1.000 participants "que demostren la vocació social de l'esport", l'esport de base o l'arribada del bàsquet i del patinatge.

S'ha referit a les instal·lacions de Sant Julià fent un especial esment a que es convertirà a partir del mes de gener en el primer indret del país en disposar d’un canviador inclusiu a LAUesport que, en paraules de Majoral "va més enllà d’un lavabo per a persones amb discapacitat i que cobreix les necessitats de molts perfils d’usuaris que tenen necessitats especials com poden ser persones grans, amb paràlisi o ictus, a més de persones amb ostomia". 

Per la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui també ha estat present a l'acte, ha indicat que des del Govern valoren molt positivament que les parròquies apostin per aquestes candidatures perquè reforcen el concepte de "l'esport com a sector d'interès nacional" i com a vector dels hàbits de vida saludable i de cohesió a través d'aquestes pràctiques. "Per un país compromès amb l'esport i tot el que comporta, ho celebrem i les encoratgem que continuïn treballant en aquesta línia", ha dit, afegint que per Andorra "és un orgull poder comptar, si prospera aquesta candidatura, amb dues parròquies amb el reconeixement de la Vila Europea de l'Esport". Finalment, el president d'ACES Europe, Vincenzo Lupatelli, ha manifestat que Sant Julià de Lòria és la darrera població que visiten, per la qual cosa i, tenint en compte que el dia 6 de desembre se celebrarà l'acte d'aixecament de la bandera, la corporació coneixerà el veredicte a principis de la setmana vinent.

Comentaris (10)

Trending