Quintana ‘aparca’ l’Eurocup per “desbloquejar” el MoraBanc i intentar salvar la Lliga Endesa

El nou tècnic del club de la Baixada del Molí agafa les regnes de l’equip convençut que “hi ha qualitat” i disposat a treballar perquè els jugadors “se sentin còmodes i aconsegueixin la millor versió de si mateixos”

Óscar Quintana just abans d'iniciar el seu primer entrenament.
Óscar Quintana just abans d'iniciar el seu primer entrenament. Toni Solanelles

“La nostra guerra és diumenge, contra el Burgos.” La frase la pronunciava aquesta tarda des del centre del parquet del poliesportiu de Govern Óscar Quintana. El càntabre és el nou entrenador del MoraBanc Andorra. I no és que hagi decidit “llançar” el matx d’aquest dimarts contra el Buducnost. Però de res serviria un triomf a l’Eurocup si continuen les derrotes en la Lliga Endesa. Salvar la categoria, evitar el descens, és l’únic repte. Aconseguir “desbloquejar” els jugadors  l’objectiu immediat.

Quintana s’ha posat al davant de l’equip aquest mateix dilluns a la tarda arribat de Getafe. Fins ara era comentarista de Movistar. Coneix, per aquest motiu assegura, els detalls de l’equip que ara entrenarà. Està convençut que “hi ha qualitat” però també “molts fantasmes”, en relació a les pors. Als temors. “Hem de calmar aquests dimonis interiors”, deia el tècnic, que assegurava també que no n’hi ha prou amb fer bons discursos, “que no se’m dóna gens malament”, sinó en saber tocar la tecla necessària per aconseguir que els basquetbolistes “se sentin còmodes i aconsegueixin la millor versió de si mateixos”. Al cap i a la fi, ha vingut a dir el tècnic, els que juguen són els jugadors. No pas ell.

Óscar Quintana ha advocat per fer aquest dimarts, a l’Eurocup, “un bon partit”, però també té encara més clar que “el focus és diumenge”. Per això no val fer grans papers a Europa i tenir el canell encongit a la Lliga Endesa, en la qual “els dos darrers mesos s’ha agreujat la situació”. Entén Quintana que no és fàcil desbloquejar-se després que els objectius, l’octubre, el novembre, eren uns de ben diferents. Ara l’equip és l’últim. Ni un primer canvi d’entrenador ni els reforços que han arribat -i que no han tingut temps de tenir cap incidència ara mateix- no han servit de gran cosa.

Óscar Quintana.

Relacionat

David Eudal dimiteix i Óscar Quintana seurà a la banqueta del MoraBanc Andorra

Per al nou tècnic, la situació del MoraBanc és comparable a la que es va trobar quan va arribar a l’UCAM Múrcia. També hi havia bons jugadors però una mala dinàmica. A Andorra, el fet que tingui una molt bona coneixença i relació amb el mànager general -Quintana i Francesc Solana van coincidir, com a entrenador i jugador, a Fuenlabrada- fa que la informació que han compartit preparador i executiu sigui al cent per cent fiable, ha vingut a dir el càntabre. “Amb l’energia de Moussa (Diagne), la jerarquia de Clevin (Hannah) i els tirs de (David) Jelinek”, ha esmentat en un moment de l’arenga inicial del tècnic als jugadors en la seva presentació, salvar-se encara és possible.

Ara bé, els ha deixat clar que no és una missió fàcil. Però que per això cal fer les coses “senzilles” i defensar bé. Perquè si hi ha quatre opcions possibles i es tria la cinquena que ni tan sols es contempla, les coses no aniran bé. I ara mateix la situació no és apta ni per a floritures ni per a grans romanços. Guanyar. Encara que sigui de penal i al darrer segon.

Comentaris (3)

Trending