David Eudal dimiteix i Óscar Quintana seurà a la banqueta del MoraBanc Andorra

El nou entrenador és un tècnic amb experiència ACB a Fuenlabrada, Múrcia, Alacant, Sevilla i Manresa

Óscar Quintana.
Óscar Quintana. ACB PHOTO

David Eudal ha presentat la dimissió com entrenador del MoraBanc Andorra. Eudal havia agafat el relleu d'Ibon Navarro després de la seva destitució. La ratxa de mals resultats, i especialment la clara derrota de dissabte contra el Coosur Real Betis han precipitat l'arribada d'Óscar Quintana que ja debutarà aquest dimarts en el partit de l'Eurocup contra el Bucdonost.

El MoraBanc es posa en mans d'Óscar Quintana per intentar salvar la categoria a la Lliga ACB, on ocupa actualment el darrer lloc a la classificació, a manca de cinc jornades per al final. El club ha lamentat a les xarxes socials la dimissió de David Eudal "per qui és i per com és (un mite del club), aquesta és una notícia molt difícil perquè l'agraïment a la feina és absolut".

En roda de premsa, Eudal ha explicat que ha estat una decisió "molt meditada" i que el detonant ha estat la contundent derrota contra el Coosur Betis. "Per honestedat, el més coherent era fer un pas al costat" i que es busqués algú amb idees noves i que pogués sacsejar l'equip i l'ambient del vestidor. El director general del club, Francesc Solana ha afirmat que Quintana ha vingut per aquest motiu i "per aportar caràcter en aquest tram final de la temporada". Eudal creu que l'equip pot evitar el descens a la LEB però que ell no era la persona indicada per a fer-ho. "Al principi vaig intentar canviar-ho tot però no he aconseguit tocar les tecles adequades. Ara mateix, no em veia capacitat per capgirar la dinàmica".

Ha reconegut que durant aquests mesos "hi ha hagut molts moments de dubte, de plantejar-nos coses, de fer molta autocrítica, i valorar si el que fas és suficient o no". Sobre la salvació de l'equip ha opinat que "crec que tenim possibilitats, i les hem d'exhaurir".

Quintana, nascut a Torrelavega el 1967 va començar a entrenar la temporada 1989-90 a la Universitat de Cantàbria. Va passar al Caixa Cantabria de Torrelavega, i d'allà al Fuenlabrada. Es va ocupar del planter i va arribar a entrenador del primer equip amb el qual va aconseguir l'ascens a l'ACB la temporada 1997-98. Actualment era comentarista dels partits de la Lliga ACB-Endesa a Movistar. David Eudal deixa el seu lloc després de 12 partits a la lliga Endesa al capdavant de l'equip, agafant el relleu d'Ibon Navarro, destituït el 23 de gener, amb un bagatge de tres victòries i nou derrotes.

L'arribada de Quintana comportarà canvis a l'staff tècnic. Comptarà amb un entrenador ajudant tot i que es mantindrà la figura de Paco Vázquez. Marxa Xavi Luque que tornarà al bàsquet base del club tricolor. Quintana portarà el madrileny Alberto Codeso, un tècnic amb qui havia treballat a Fuenlabrada i que darrerament havia estat vinculat al San Pablo de Burgos. Miguel Ángel Rodellar deixa de ser el preparador físic i s'està buscant el seu recanvi.

 

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending