“Pujarem a l’autobús, netejarem caps i a lluitar fins al final per molt fotuts que estiguem”

David Eudal agafa el comandament del MoraBanc Andorra com un “orgull increïble”, conscient que “necessitem victòries” i confiant en la plantilla actual tot i que sense renunciar, amb l’acord del club, de fer canvis i sacrificar l’Eurocup si cal per salvar la Lliga Endesa

Gorka Aixàs, David Eudal i Francesc Solana, tres dels protagonistes del curs, davant la seu social de MoraBanc.
Gorka Aixàs, David Eudal i Francesc Solana, tres dels protagonistes del curs, davant la seu social de MoraBanc. Toni Solanelles

David Eudal no és un entrenador interí per al MoraBanc. Tampoc no relleva Ibon Navarro per ser de la casa. Eudal arriba a la prefectura tècnica del club andorrà de la Lliga Endesa en un moment molt complicat. I l’entrenador té clar que “serà molt dur” i que cal una paciència que no hi ha temps per tenir-la. “Necessitem resultats positius, necessitem victòries”, clama Eudal rebent com “un orgull increïble, un honor”, arribar a ser l’entrenador en cap del primer equip del club de la seva vida. Confia en la plantilla que té i en la necessitat de canviar l’estat d’ànim.

De fet, l’elecció de David Eudal com a relleu de Navarro és la decisió més transcendent per ara del club de la Baixada del Molí per intentar revertir “aquesta atmosfera que cada vegada era més negativa”. Ho ha dit el mànager general i director esportiu de l’entitat, un Francesc Solana que al costat del president, Gorka Aixàs, han acompanyat David Eudal en la seva presentació com a recanvi d’Ibon Navarro. Aixàs ha deixat clar que dels possibles entrenadors que hi havia damunt la taula, Eudal era el “millor amb diferència”. I que hi ha “màxima il·lusió” i tot el convenciment que “amb ell revertirem la situació”. Per lluita i compromís, no serà. “Fa 33 anys que defenso aquesta samarreta, aquest club, aquests colors”, ha recordat el nou màxim responsable tècnic del MoraBanc Andorra, que ha anunciat la incorporació de Xavi Luque com a ajudant juntament amb Paco Vázquez.

David Eudal durant l'entrenament d'aquest matí.

Relacionat

David Eudal agafa les regnes del MoraBanc

David Eudal, referint-se al viatge que afrontaran les properes hores per anar a Trento ha resumit una mica el que cal: “Pujarem a l’autobús, netejarem caps i lluitarem fins al final per molt fotuts que estiguem.” Perquè Eudal ha recordat que els darrers dies estan sent molt difícils. I que a ningú, inclosos tots els jugadors, no ha agradat el canvi d’entrenador des del punt de vista emocional. Una altra cosa és que cadascú ho gestiona com pot. De fet, Eudal, més enllà de tenir paraules d’agraïment per a Aixàs i Solana n’ha tingut, i moltes, per a Navarro.

“Jo confio moltíssim amb els jugadors que hi ha. Hem fet una molt bona plantilla”, ha reiterat, tot al·ludint al fet que hi haurà qui digui que “falta un pivot dominant”. En tot cas, es va fitxar els jugadors que responien al perfil que va demanar Ibon Navarro i la resta del cos tècnic

El nou primer tècnic del MoraBanc Andorra -que els dos executius del club han recordat que estava clar que més aviat que tard acabaria fent el salt a la banqueta principal- ha assegurat que confia plenament amb els jugadors que té a disposició. I que parlarà individualment amb tots ells per intentar tocar la tecla necessària per activar aquells dels quals s’esperava quelcom més que no estan fent. “Jo confio moltíssim amb els jugadors que hi ha. Hem fet una molt bona plantilla”, ha reiterat, tot al·ludint al fet que hi haurà qui digui que “falta un pivot dominant”. En tot cas, es va fitxar els jugadors que responien al perfil que va demanar Ibon Navarro i la resta del cos tècnic.

Ara bé, Eudal també ha deixat clar que no allargarà la continuïtat de qualsevol jugador que no acabi rutllant, perquè si bé cal confiança calen encara més resultats. Que Trento i Madrid són dos reptes complicats? D’acord. Però cal lluitar i tornar a la millor versió possible. Recuperar sensacions, que es diu. La possibilitat de canviar peces l’ha refermat Francesc Solana assegurant que “si un d’ells o varis d’ells (dels jugadors) no funcionen, millorarem el que estem tenint”, que en algun cas no se sap ben bé perquè no acaba d’esclatar en positiu. I les lesions i la Covid són un problema però, “és l’únic que hem fet malament? Segur que no”, s’ha respost el propi Eudal.

Preguntat Aixàs per aquelles declaracions que va fer al seu dia amenaçant de fer canvis a la plantilla i que no van comportar res, el president, a la seva manera, ha vingut a dir que de vegades toca dir coses més buscant una reacció que no pas pensant realment que calia actuar tot sabent, però, que la directiva hi és per prendre decisions que és, al final, el que s’ha fet ara amb la destitució d’Ibon Navarro, per al qual només hi ha hagut paraules en positiu. “Farem el possible per guanyar però no tot s’acaba en dues setmanes”, ha afirmat Aixàs.

eudal presentacio
David Eudal durant la seva presentació com a nou entrenador. Toni Solanelles

David Eudal ja ha estat al capdavant de l’equip en l’entrenament d’aquest matí. Un entrenament “molta qualitat” on hi ha hagut l’emoció a flor de pell però també la professionalitat de tots els integrants del grup. “Tothom té ganes de sortir-se’n, de defensar el projecte i el club”, ha afirmat el nou primer entrenador del MoraBanc Andorra tot deixant clar que la Lliga Endesa és la prioritat màxima. “Si això suposa sacrificar algun partit d’Eurocup” o fins i tot l’Eurocup sencera, on ara mateix s’està en una bona situació, es farà. “L’important és l’ACB i a partir d’aquí veurem què passa amb l’Eurocup”, ha sentenciat Eudal.

Comentaris (2)

Trending