La prova laurediana del mundial de trial rep el vistiplau per a la seva celebració

Estarà supeditada a les mesures de seguretat de la Covid-19 i es torna als dos dies de competició

Un pilot en una zona durant la darrera edició de la prova laurediana.
Un pilot en una zona durant la darrera edició de la prova laurediana. Altaveu

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA) ha rebut el vistiplau del comú de Sant Julià de Lòria així com dels ministeris de Salut i de Cultura i Esports per poder organitzar, conjuntament amb la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), una doble prova puntuable del Campionat del Món de Trial. Tindrà lloc del 18 al 20 de setembre a Sant Julià de Lòria, sota el nom oficial de '2020 Hertz FIM Trial World Championship – TrialGP Andorra', gràcies al patrocini principal del comú lauredià, Govern i Andorra Turisme.
 

Les principals novetats relacionades amb el protocol Covid-19 acordat amb els dos ministeris són l’anul·lació de l’habitual zona de qualificació 'indoor' que tenia lloc el dissabte davant la plaça de la Germandat (i que aplegava molt públic) i el retorn als dos dies de competició, tant dissabte com diumenge. El divendres estarà dedicat a l’arribada dels equips als 'paddocks' , a les inspeccions administratives dels pilots i tècniques de les motos, a la visita de zones i als entrenaments oficials.

Competiran les següents categories: TrialGP, Trial2, Trial125, TrialGP Women i Trial2 Women. Pel que fa a la presència de públic, aquest quedarà restringit a la pròpia competició a l’aire lliure, és a dir al llarg del recorregut del trial que enguany compta amb 3 voltes per un recorregut de 8 km amb 10 zones puntuables, al voltant de la Cota 1600 de Naturlandia. Tot i així, l’organització tindrà especial cura en evitar les aglomeracions de públic a la muntanya. No s’acceptarà públic a altres zones del poble de Sant Julià de Lòria, tal com als 'paddocks', verificacions administratives i tècniques, entrega de premis, etc.

A més a més de totes les mesures que l'organització implementarà, cada equip en competició disposa de protocols interns de la Covid-19 per evitar contagis. La majoria de pilots ja hauran competit a les proves de França (Isola 2000) i Espanya (Pobladura de las Regueras), amb la qual cosa ja estaran familiaritzats amb els protocols de distanciament, mascareta i rentat de mans.

Comentaris

Trending