El projecte de Prada de Moles inclou un edifici per esdeveniments que “donin vida” a Encamp

Estadi de futbol a banda, la proposta, que costaria entre 35 i 40 milions, incorpora un annex multifuncional que multiplicaria el ventall d’opcions (fires, concerts o convencions, entre altres) i també permetria fer-lo servir tot l’any

Prada de Moles engalanat ara fa uns mesos per 'rebre' el Tour.
Prada de Moles engalanat ara fa uns mesos per 'rebre' el Tour.

La reforma de Prada de Moles que els actuals rectors de l’FC Andorra han presentat al comú d’Encamp és ambiciosa. Tal com demanava la corporació, va més enllà que un simple camp de futbol “professional”. Així, a banda de l’estadi i dels terrenys d’entrenament exigits al concurs, es proposa la construcció d’un edifici annex multifuncional per poder acollir esdeveniments que, segons les fonts consultades, han de “dinamitzar la parròquia i el país”. El cost de tot el projectes se situaria entre els 35 i els 40 milions d’euros.

El mateix concurs llançat pel comú, i les declaracions efectuades per la cònsol, Laura Mas, ja deixava clara una voluntat que si se cedia per un llarg termini de temps llarg, fins a 60 anys, no era per fer, simplement, un nou camp de futbol. Es volia una instal·lació més completa, que aportés vida a la parròquia sent la seu d’esdeveniments que anessin més enllà dels partits. I no es pot negar que la proposta va en aquesta direcció.

Una vista de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

Prada de Moles es donarà fins a 60 anys en concessió i s’exigirà que “doni vida” a la parròquia

El projecte presentat ara fa uns dies a la corporació i que ja estan analitzant el tècnic inclou, evidentment, un estadi ambiciós. Preparat pel futbol professional, amb més de 6.000 espectadors, tot confiant que, esportivament, en uns anys, l’Andorra estigui a l’elit espanyola. A banda, però, també s’ha apostat, aprofitant que la superfície de les instal·lacions ho permetia, per incloure un edifici multifuncional annex al camp.

Per un costat, aquest espai compartiria alguns dels serveis del camp, com per exemple les oficines del club. Per l’altre, també serviria com a seu per alguns dels esdeveniments fora del futbol que es volen atreure, seguint les disposicions exigides pel comú en el plec de bases. El ventall pot ser ampli. Des de concerts a fires i també convencions. Tot per “dinamitzar la parròquia però també el país”, apunten les fonts consultades.

S’entén, en certa forma, que disposar d’un recinte tancat seria positiu perquè donaria més alternatives, sobretot pensant en els mesos d’hivern, amb una climatologia més desfavorable per a actes a l’aire lliure. A banda, hi ha un altre detall que ha acabat de decidir per presentar també aquest edifici: el camp de futbol seria de gespa natural. I, per tant, més vulnerable a segons quins esdeveniments.

Una vista de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

Una única oferta per l’ambiciós projecte de reforma de Prada de Moles

Així doncs, no es pot negar que és un projecte ambiciós. I, també, amb un pressupost elevat. Les estimacions fetes pels rectors del club, amb l’empresa Cosmos de Gerard Piqué al capdavant, el situen entre 35 i 40 milions d’euros. Sempre, clar, tenint en compte els dubtes que genera l’actual context dels preus de molts materials de construcció. Ara, i a l’espera que el comú validi la proposta, ja s’està avançant feina. Es busquen ‘partners’ que estiguin disposats a ajudar amb el finançament del projecte, així com altres que s’encarreguin de l’organització dels esdeveniments.

Comentaris (3)

Trending