Una única oferta per l’ambiciós projecte de reforma de Prada de Moles

La proposta, que està vinculada a l’FC Andorra, ha superat el tràmit format de l’obertura de plecs i ara serà analitzada pel comú d’Encamp per decidir si atorga o no la concessió

Una vista de l'actual Prada de Moles.
Una vista de l'actual Prada de Moles.

El comú d’Encamp ha donat per finalitzat el termini per presentar les ofertes per a la concessió de les instal·lacions de Prada de Moles, on es vol construir un estadi de futbol de primer nivell. Finalment, s’ha rebut només una oferta, la vinculada a l’FC Andorra. Ara, la corporació ha d’analitzar si la proposta compleix els requisits establerts en el plec de bases i, en cas afirmatiu, procedir a la resolució del concurs.

El procés ha de permetre donar en concessió les instal·lacions per un període que es pot prorrogar fins a 60 anys. A canvi, qui es faci càrrec de la gestió de la zona esportiva haurà d’impulsar un projecte ambiciós de reforma, que inclouria un camp de futbol preparat per poder jugar mínim a Primera RFEF. És a dir, futbol professional. També es demana un camp d’entrenament annex. Al mateix temps, es demana que, esdeveniments futbolístics a banda, el gestor també programi altres activitats que generin vida al poble.

Una vista de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

Prada de Moles es donarà fins a 60 anys en concessió i s’exigirà que “doni vida” a la parròquia

Inicialment, el termini havia de finalitzar el gener. Finalment, es va prorrogar dos mesos més, fins aquest dilluns. L’objectiu era donar més temps a les empreses interessades per preparar l’àmplia documentació necessària. Finalment, només s’ha presentat una oferta. En concret, la vinculada a l’FC Andorra, que havia estat usuari de les instal·lacions des de gener del 2019, quan el grup Cosmos de Gerard Piqué es va convertir en l’accionista majoritari de l’entitat, fins a finals de la passada temporada.

L’objectiu és clar: que Prada de Moles esdevingui novament el camp de l’equip tricolor. Això sí, un cop completada la reforma i convertit en un estadi ‘professional’. De fet, cal recordar que un dels motius del canvi de camp va ser que les instal·lacions encampadanes no complien els requisits exigits per militar a Primera RFEF.

Vista aèria de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

Encamp no avalarà cap crèdit per a l’ampliació de l’estadi al concessionari de Prada de Moles

Aquest mateix matí s’ha obert el sobre amb l’oferta. S’ha fet una primera comprovació formal. És a dir, comprovar que tota la documentació necessària hi era. Ara arriba el treball més tècnic i complex: analitzar la proposta i comprovar si s’adequa a les pretensions del comú. En cas afirmatiu, s’haurà de procedir a l’adjudicació de la concessió.

El plec de bases preveia que, en aquest cas, es donaria un termini de sis mesos per presentar el projecte executiu de les obres. Un cop aquest sigui aprovat pel comú, els treballs haurien d’estar en marxa en un màxim de tres mesos. Per tant, a inicis de l’any vinent el projecte de construcció hauria d’estar en marxa.

Comentaris

Trending