Els primers Campionats del Món de Duatló d’Hivern se celebren a Andorra

La competició s’encabirà dintre del festival esportiu de Triatló que se celebra el pròxim cap de setmana, sent la gran novetat del calendari de proves

Dos atletes a una prova anterior
Dos atletes a una prova anterior

Andorra tornarà a ser la seu del Campionat Mundial d’Hivern de Triatló aquest cap de setmana. Però, aquesta edició incorpora una novetat com és el Duatló d’hivern. La prova, que se celebrarà dijous, fa el seu debut dintre del calendari del torneig. El format run-ski elimina el segment de ciclisme, amb una cursa de quatre quilòmetres i un segment d’esquí de sis quilòmetres repetit tres vegades en total. Això fa que el públic tingui moltes oportunitats per poder seguir els atletes.

Alguns dels participants competiran pels títols mundials de duatló i triatló durant el festival esportiu d’aquest cap de setmana. Entre ells, s’inclou el Campió Mundial de Triatló d’Hivern Sub-23 d’Itàlia de 2020, Franco Pesavento. Entre els seus nombrosos rivals es troba el campió del món del 2021, Hans Christian Tungesvik. El noruec va sortir del no-res per emportar-se aquest títol i podria adaptar-se molt bé al nou format, atès que la bicicleta era possiblement el seu segment més feble fa un any a Naturland.

El txec Marek Rauchfuss ha estat un habitual en el podi al llarg dels anys, i es vaticina com un dels que estiguin entre els que lluiten pel lideratge quan surti d’aquesta transició final. El duo francès Benjamin Cayroche i Krilan le Bihan debuten al campionat mundial, igual que Frode Viberg Jermstad i Mikhail Antipin.

Les curses elit femenina i sub-23 començaran cinc minuts després dels homes el dijous al matí, amb la romanera María Luisa Rasin com a gran favorita per a una primera medalla de duatló. “M’agrada molt el format perquè córrer i l’esquí de fons són els meus favorits”, va explicar”. De fet, apunta que en el passat va ser duatleta i domina bé  les característiques d’aquestes curses, “m’agrada córrer i esquiar, però la bicicleta de muntanya em causa alguns problemes”.

La dues vegades medallista de plata del campionat de triatló d’hivern, Anna Medvedeva, espera que el format pugui suposar el seu primer or individual. D’altra banda, les debutants noruegues, Ine Skjellum i Stina Meinicke buscaran alimentar-se de l’experimentada Elisabeth Sveum, campiona de relleus mixtos d’hivern fa un any i medallista de plata individual el 2013.

Etiquetes

Comentaris

Trending