Primer es bloqueja el marcador, i després el MoraBanc que es desperta tard

Quarta derrota consecutiva dels tricolors en una pista maleïda en un partit que comença amb tres quarts d'hora de retard per una pana a l'electrònic i on els homes d'Ibon Navarro reaccionen al darrers 10 minuts

Renfroe intenta superar el marcatge de Sergi García en el partit d'aquest dissabte a Burgos. ACB PHOTO

El MoraBanc ha patit la quarta derrota consecutiva a la Lliga ACB a la pista de l'Hereda Burgos  (81-70), un pavelló on ha perdut en les cinc darreres visites. El partit s'ha iniciat tres quarts d'hora tard per una pana al marcador. Després, el que s'ha quedat bloquejat ha estat el MoraBanc que ha arribat a perdre per 30 punts i que només ha reaccionat al final tot i només encistellar 9 dels 20 tirs lliures. La pròxima jornada s'enfronta al Grancanària.

El partit ha començat més de mitja hora tard per una avaria al marcador. Potser per això als jugadors els ha costat entrat en joc. Han passat gairebé tres minuts fins que ha arribat la primera cistella amb un triple de Rabaseda i que el MoraBanc ha pogut llençar a cistella amb dos punts de Noua després de tres pèrdues de pilota consecutives. A Nikolic li xiulaven dues personals i entrava en pista Renfroe que tot just havia arribat des de Puerto Rico on havia jugat la Lliga d'aquell país amb els Leones.

El Burgos s'ha posat abans les piles amb un 15-4 i quatre rebots ofensius i una gran defensa, la qual cosa ha obligat Ibon Navarro a aturar el partit amb un temps mort. L'estadística andorrana era horrible amb 0 de 4 de triples i 2 de 7 en tirs de dos. A l'altre costat, Renfoe sumava sis assistències i el MoraBanc tenia molts problemes per encistellar. A manca d'un minut per al final del quart havien anotat 7 punts. Sortosament dos triples de Sergi García i de Miller-McIntery permetien als tricolors mantenir-se en el partit (25-14) i Benite, el màxim encistellador habitualment del Burgos no havia fet cap punt.

Arteaga era en aquesta fase del partit el mes brillant com ja va passar en el partit de la setmana passada contra el Fuenlabrada, cosa que no impedia que els locals agafessin la diferència més gran (36-16) amb la tercera personal de Miller-McIntery. Hannah ha intentat tirar del carro amb nou punts consecutius per tornar a enganxar-se al partit (40-26).  Dels 12 punts que havia anotat el MoraBanc en aquest quart, nou eren de Clevin Hannah. Entraven en pista Moussa Diagne i Nakic mentre que Crawford continuava negat en atac fins i tot en els tirs lliures. S'arribava a la mitja part amb  49-26.

L'inici de la segona part també ha estat molt dolent per al MoraBanc

A la represa, el Morabanc ha sortit espès i ha arribat a estar 30 punts per sota . Ibon Navarro ha demanat temps mort després del qual, hi ha hagut una petita reacció amb Arteaga -participatiu i efectiu, amb 6 de 6 de tirs de dos- i Hannah. Al rival, Benite veia cistella i tornava a posar el seu equip amb trenta punts de diferència. Jelinek anotava dos triples consecutius i acostava una mica el seu equip al marcador però la diferència continuava sent notable (70-47). A l'inici del darrer quart, els tricolors han aconseguit un parcial de 0-11(70-56), aprofitant la relaxació del Burgos en defensa i les rotacions per donar minuts a suplents pensant en el debut a la competició europea. El MoraBanc ha continuat lluitant amb més intensitat defensiva. En cinc minuts, els locals no havien anotat. Benite ha tret el seu equip de l'embolic (72-58) però Miller-McIntery ha començat a rutllar i només li ha faltat l'encert en els tirs lliures. Amb tot s'ha arribat al darrer minut i mig amb el Burgos molt tocat físicament i havent anotat només cinc punts en el quart (75-65). La millor notícia per als tricolors és que han sabut reaccionar. Llàstima que a destemps. Dels 30 punts han passat als 11 (81-70) que podrien ser menys si no s'haguessin fallat 11 dels 20 tirs lliures.

HEREDA BURGOS (81): Nikolic 3,  Rabaseda 13,  Benite 10,   Braimoh 8, Kravic  2 -cinc inicial-, Salash, Diez 13, McGee 14, García 9, Renfroe 13 i Zack 6. 21 de 28 tirs lliures, 15 de 28 tirs de dos, 10 de 25 triples. 34 rebots, 8 ofensius.

MORABANC ANDORRA (70):  Hannah 16,  Crawford 2, Jelinek 6,  Noua 2, Olumuyiwa  2 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 13, Paulí 4, Nakic, García 5, Diagne 1, Morgan 3, i Arteaga 16. 9 de 20 tirs lliures, 20 de 42 tirs de dos, 7 de 29 triples. 40 rebots, 18 ofensius

Àrbitres: Conde, Olivares i Fernández. Eliminats per cinc personals: Miller-McIntyre i Rabaseda

Parcials: 25-14, 24-12, 21-21, 11-23.