La pressió de la FANDBOXA hauria portat el boxador commocionat a saltar-se la carència

Malgrat que Fabio Rodrigues havia estat KO en un torneig el 22 de setembre, la proximitat de la vetllada promoguda per la pròpia federació juntament amb una promotora espanyola especialitzada en aquests esdeveniments hauria fet avançar els terminis d’entrenaments

El 4 de novembre s'havia de celebrar, i es va celebrar, una vetllada que va accelerar tot plegat.
El 4 de novembre s'havia de celebrar, i es va celebrar, una vetllada que va accelerar tot plegat. WBA

La policia investiga què hi ha al darrere dels fets que van portar el boxador Fabio Rodrigues a l’UCI arran d’un espàrring celebrat el 12 d’octubre, menys d’un mes després que hagués estat noquejat al Torneig de l’Amistat a Barcelona. En el marc de les declaracions que s’han anat succeint, i a partir per exemple dels missatges de text que s’han anat adjuntat en alguns dels testimoniatges que s’han fet davant la policia, queda clar que la pressió de la federació de boxa (FANDBOXA) com de l’entorn del propi esportista haurien estat clau perquè se saltés la carència que hauria d’haver respectat.

En efecte, fins al 31è dia després d’un KO, les normes internacionals estableixen que un boxador no pot fer cap tipus d’activitat física. I que a partir d’aquell dia es poden iniciar exercicis aeròbics, essent a partir del 35è dia quan es pot intensificar més els entrenaments. Això s’hauria escaigut ben bé fins al dia 27 o 28 d’octubre, molt a prop del 4 de novembre quan al poliesportiu d’Andorra la Vella hi havia programada una vetllada de boxa que, entre altres, havia de servir perquè Rodrigues saltés al professionalisme. I aquella vetllada (WBA Future of Andorra Boxing) era promoguda per la pròpia FANDBOXA i la promotora espanyola Team Solé amb l’aval de la WBA.

Fabio Rodrigues en un combat.

Relacionat

El ‘cas Fabio’ s’embolica: la policia interroga diversos participants en l’entrenament ‘espàrring’

Ara que la comissió jurídica esportiva ha anul·lat les sancions imposades al seleccionador nacional Alfred Calero, alhora titular del centre d’entrenament on Rodrigues va caure commocionat el 12 d’octubre enmig d’un entrenament de baixa intensitat que no hauria pogut realitzar, s’hauria intensificat la investigació policial arran, en principi, d’una denúncia interposada per la parella del mateix boxador afectat, que tindria interès en què s’aclarís tot plegat. La noia, però, segons que evidencien els missatges que figuren en la causa policial havia de ser conscient que Rodrigues estava incomplint la carència.

Com també n’havia de ser conscient el president de la FANDBOXA, Bruno Modesto, que portava temps promocionant la cita del 4 de novembre com un element que hauria de disparar l’interès per la boxa a Andorra. Sense cap mena de dubte, que hi participés o no un esportista local canviava la dinàmica de la vetllada i per això era important que Rodrigues hi pogués prendre part. El KO en el Torneig de l’Amistat, però, va truncar una mica els plans i, no obstant això, segons evidencien algunes de les declaracions policials, es va mirar de tirar endavant fos com fos, fins que hi va haver la malaurada commoció del boxejador.

Algunes de les persones que van acudir al Torneig de l’Amistat i que, per tant, van ser testimonis del KO de Rodrigues que l’hauria d’haver deixat apartat de qualsevol activitat física com a mínim 30 dies

Les normes relatives al comportament que s’ha de tenir després d’un KO són conegudes àmpliament pels participants en l’esport de la boxa. I els primers que les haurien de respectar són els practicants de la boxa i els seus entrenadors. Rodrigues, abans de caure commocionat el 12 d’octubre, aparentment ja estava fent activitat esportiva i, segons evidencien els missatges que figuren en el marc de la causa policial, segons fonts que hi han tingut accés, era conegut per un ventall de persones ampli, moltes de les quals relacionades amb la pròpia federació.

De fet, algunes de les persones que van acudir al Torneig de l’Amistat i que, per tant, van ser testimonis del KO de Rodrigues que l’hauria d’haver deixat apartat de qualsevol activitat física com a mínim 30 dies, també estaven en l’entrenament del 12 d’octubre en el gimnàs titularitat de Calero, que a priori no va participar en aquella sessió d’espàrring perquè no li pertocava, segons figura en la causa policial. En canvi, sí que hi havia integrants de la federació alhora que àrbitres i assistents al Torneig de l’Amistat i res no van fer per aturar l’entrenament tenint en compte que l’esportista hauria d’haver estat llavors encara en carència.

La policia manté oberta la investigació i ha anat prenent declaració a diverses persones implicades en tot l’afer, que en el petit món de la boxa a Andorra està causant un enorme rebombori i que és possible que agafi noves dimensions en funció de com avancin les indagacions en curs i si es considera que hi pot haver algun tipus de responsabilitat penal més enllà de les primeres decisions federatives anul·lades per la comissió jurídico-esportiva.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending