El ‘cas Fabio’ s’embolica: la policia interroga diversos participants en l’entrenament ‘espàrring’

Les sancions que va imposar FANDBOXA al tècnic i seleccionador Alfred Calero han quedat anul·lades i ara tot l’afer, derivat d’una doble commoció que va patir el boxador, està pendent de la causa penal

Fabio Rodrigues en un combat.
Fabio Rodrigues en un combat. WBA

El denominat ‘cas Fabio’, que mira d’aclarir perquè el boxejador Fabio Rodrigues va participar en un entrenament quan no podia fer-ho perquè poques setmanes abans havia patit una commoció en un torneig oficial, es complica. I més que ho podria fer en dates properes. En tot cas, i més enllà que s’ha anul·lat les sancions imposades per la Federació Andorrana de Boxa (FANDBOXA) al tècnic i seleccionador Alfred Calero, la policia ja ha pres declaració amb drets a diversos entrenadors i esportistes que van participar en l’entrenament en què no hauria d’haver estat present Rodrigues.

El boxador establert al Principat havia de fer el salt al professionalisme durant el WBA Future of Andorra Boxing que es va fer el 4 de novembre. Un parell de mesos abans, al Torneig internacional de l’Amistat, celebrat el el 23 i el 24 de setembre, Rodrigues va patir un fort cop al cap que el va mig commocionar. Per protocol, el boxador no pot participar de cap activitat relacionada amb la boxa durant un mes. Però les ganes de preparar-se per a la competició professional van fer que abans de complir el temps reglamentari fes algun entrenament ‘espàrring’.

Durant aquesta activitat de preparació el boxejador va tornar a rebre un cop al cap i ara hi va haver una commoció de tal abast que després de passar pel centre hospitalari d’Andorra va haver d’acabar ingressant a la UCI d’un centre sanitari català. El fet que hagués de ser traslladat a Barcelona amb helicòpter va transcendir i a partir d’aquí es va indagar i es va ‘descobrir’ que l’entrenament s’havia dut a terme al gimnàs del qual ostenta la propietat Calero.

Se li va obrir l’expedient i se’l va acabar sancionant a no poder formar mai més -a perpetuïtat- part de la junta directiva de la FANDBOXA i se li va retirar la llicència d’entrenador per tres anys. Per recuperar-a calia que fes una mena de formació. S’obrien, doncs, dos fronts. D’una banda, la sanció al tècnic de boxa. De l’altra, aclarir les circumstàncies en què va tenir lloc un entrenament que no s’hauria d’haver celebrat. I, ¿per què s’ha d’aclarir què va passar? Entre altres coses perquè la parella del boxejador ‘accidentat’ va interposar una denúncia.

DOBLE VIA

I la situació actual és que la comissió jurídico-esportiva, l’organisme previ als tribunals ordinaris que té la màxima potestat en les decisions en el món de l’esport, acaba d’anul·lar les sancions a Calero. Per un defecte de forma. I, alhora, que hi ha una investigació policial en marxa. Per la primera s’ha donat la raó a Alfred Calero. No es va procedir de la manera reglamentària en el moment de confeccionar l’expedient.

Ni es va informar de qui eren els instructors, ni es va garantir el termini d’al·legacions per part de l’expedientat, ni tampoc queda clar que els instructors i l’assemblea de la FANDBOXA que va adoptar la resolució final siguin organismes independents

Ni es va informar de qui eren els instructors, ni es va garantir el termini d’al·legacions per part de l’expedientat, ni tampoc queda clar que els instructors i l’assemblea de la FANDBOXA que va adoptar la resolució final siguin organismes independents. De fet, costa d’entendre que ho puguin ser quan el president de la federació, per exemple, Bruno Modesto, és també un dels instructors de la causa. I, a més a més, va assistir al torneig que va suposar el primer cop al cap a Fabio Rodrigues i el seu testimoni forma part de l’expedient. En fi, un embolic.

Però la comissió jurídico-esportiva anul·la les resolucions que sancionaven Calero i no entren en el fons de la qüestió. En el fet de si hi va haver negligència o no n’hi va haver en el marc d’aquest entrenament que no hauria d’haver fet el boxejador que anava per professional. I recorda l’organisme dependent del ministeri d’Esports tot i tenir autonomia pròpia que en haver-hi una causa penal oberta, es manté al marge. O queda en un segon terme. Vaja, en l’argot judicial s’hauria decretat la prejudicialitat penal. No és ben bé el mateix però s’hi assembla molt.

I en l’àmbit policial, s’ha dit ja, s’ha pres testimoni, amb drets, és a dir, una mena d’equivalent a estar encausats i a partir d’una denúncia de la dona de l’esportista lesionat, a diversos preparadors i esportistes que van ser presents i fins i tot van participar en l’ ‘espàrring’ en què hauria participat Rodrigues quan no ho hauria d’haver fet. En tots els casos els citats han assegurat que l’entrenament va ser, això sí, de baixa intensitat. Però ni així no hi havia d’haver estat present.

En fi, el ‘cas Fabio’ inicia, per dir-ho així, el tercer ‘round’ si es parteix de la base que el primer hauria estat els fets i la sanció a Calero i el segon, l’inici de la investigació policial i l’anul·lació de les sancions. El que no està clar és de quants ‘rounds’ està conformat aquest ‘combat’.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending