El Partizan supera un MoraBanc que només pot utilitzar vuit jugadors

Els tricolors sense Mekel, Diagne i Olumuyiwa perden per 95-70 a la pista d'un conjunt serbi que aconsegueix la seva màxima renda al final

Moore supera el marcatge de Paulí en el partit d'aquest dimecres a Belgrad.
Moore supera el marcatge de Paulí en el partit d'aquest dimecres a Belgrad. KK PARTIZAN NIS

El MoraBanc Andorra ha perdut per 95-70 a la pista del Partizan de Belgrad en un partit on David Eudal només ha pogut utilitzar vuit jugadors. Víctor Arteaga amb 8 de 9 tirs de dos ha estat un dels més destacats amb 16 punts, només superat pels 17 de Clevin Hannah. Els serbis han estat molt superiors en els rebots (38 a 19).  És la sisena derrota a l'Eurocup d'un conjunt que a la Lliga ACB ha aconseguit dues victòries de prestigi contra el Reial Madrid i el Joventut de Badalona.

L’escenari, l’Aleksandar Nikolic Hall de Belgrad i l’equip, un Partizan dissenyat per guanyar l’Eurocup i convertir-se en equip d’Eurolliga imposaven respecte. Sense oblidar que a la banqueta dels serbis està Željko Obradović, l’entrenador amb més màxims títols continentals. Però el MoraBanc, d’entrada, no s’ha deixat intimidar. Ha plantat cara amb els cinc primers punts obra de Clevin Hannah, un Artega amb 3 de 3 de tirs de dos i només les pèrdues de pilota i tirs fallats per Colom, Paulí, Crawford o Nakic han impedit un millor resultat que aquest 24-18 al final dels primers 10 minuts. Tot això tenint en compte que els locals ho han encistellat tot de dos (9 de 9) que ha compensat la manca de punteria des de 6,75 m (0 de 5). En el rebot han estat superiors els serbis gràcies a Koprivica.

Els dos equips s'han carregat de personals al segon quart

A l’inici del segon quart han arribat les primeres errades en tirs de dos dels home d’ Obradović en accions de Madar i Moore tot i que el MoraBanc no ha pogut aprofitar malgrat un triple de Crawford (30-25). Al tècnic serbi, però, no li agradava aquell escenari i ha demanat temps mort. D’aquell immaculat percentatge de tirs de dos s’havia passat a un preocupant 14 de 19 i calia aturar el partit perquè els triples continuaven sense entrar (0 de 7) i Kurucs, un dels seus jugadors importants es posava en tres personals.

No és que el MoraBanc estigués molt més inspirat però no es desenganxava en el marcador fins que ha arribat un parcial de 5-0 amb el primer triple del Partizan obra d’Avramovic en el seu quart intent. (39-27). Els dos equips s’anaven carregant de personals i el pivot local Tristan Vukcevic, una ‘torre’ de 2,11 m, formada a la pedrera del Reial Madrid, en sumava dues en pocs minuts.

Una nova estirada en el marcador dels serbis ha estat frenada per un triple de Clevin Hannah, el segon i que el situava en 10 punts. Els tricolors continuaven que li podien posar les coses difícils a un dels aspirants al títol perquè malgrat un triple de Trifunovic, Arteaga continuava molt fi, amb 5 de 6 de tirs de dos i 10 punts i Paulí estava al nivell del partit de dissabte passat a la Lliga ACB contra el Joventut. El 45-35 del descans ho deixava tot obert. En els primers 20 minuts, David Eudal havia utilitzat només vuit jugadors, i no havia donat entrada a Mekel -que tornava a una convocatòria després de la lesió-, Olumuyiwa mentre que Moussa Diagne patia unes molèsties a l'esquena

El MoraBanc ha iniciat el tercer quart amb bon peu

El partit es reprenia amb un nou triple de Clevin Hannah i un parcial andorrà de 2-5 que obligava Obradović a demanar un nou temps mort després del qual, Nakic encistellava de tres. Tot seguit, Hannah robava la seva tercera pilota que no ha aprofitat Crawford per retallar la diferència. Llovet i el propi Crawford arribaven a les tres personals i el Partizan anava mantenint el seu avantatge perquè, entre altres coses, era amo i senyor dels rebots. Eudal seguia amb els vuit jugadors i sense cap més rotació i el fons d'armari local (Lessort o Madar) es deixava notar (61-47) tot i que Arteaga no fallava en els tirs i capturant rebots ofensius. Madar, però, amb un triple posava el partit molt complicat per als tricolors (69-54) al final del tercer quart.

A manca de 8'56'' per al final el Partizan aconseguia la màxima diferència (74-54)

El mateix jugador repetia triple per obrir el darrer quart. A manca de 8'56'' per al final el Partizan aconseguia la màxima diferència (74-54).  El MoraBanc ha intentat acostar-se a cop de triple però Hannah i Llovet han fallat malgrat que dues pilotes consecutives perdudes pels locals han propiciat un parcial de 0-10 amb cinc minuts encara per disputar. Una tècnica a Nacho Llovet per protestar una personal ha fet que el jugador hagués d'anar a la banqueta per cinc faltes. Això ha tallat en sec el que podria haver estat una gran reacció andorrana perquè el Partizan ho ha aprofitat per tornar-se a distanciar (81-66) i sentenciar el partit amb la seva novena victòria i la sisena derrota tricolor en l'Eurocup. Els darrers tres minuts han estat un tràmit amb els dos conjunts pensant en els seus pròxims compromisos.

PARTIZAN (95): Punter 16, Leday 20, Avramovic 6, Koprivica 4, Trifunovic 12 -cinc inicial-, Lessort 18, Madar 15, Moore, Vukcevic 2, Dangubic, Kurucs, i Zagorac 2. 16 de 19 tirs lliures; 26 de 40 tirs de dos; 9 de 24 triples. 38 rebots, 13 defensius.

MORABANC ANDORRA (70):  Hannah 17, Miller-McIntyre 7, Nakic 5, Llovet 5, Arteaga 16 -cinc inicial-, Paulí 13, Crawford 5, i Colom 2. 8 de 9 tirs lliures; 22 de 38 tirs de dos; 6 de 24 triples. 19 rebots, 6 ofensius. Eliminat per personals, Nacho Llovet.

Àrbitres: Boltauzer, Bissang i Balak.

Parcials: 24-16, 21-19, 24-19, 26-16.