L'organització del Trofeu Borrufa decidirà dijous si la situació epidemiològica permet la celebració

La competició s'ha presentant aquest dimarts amb limitació del nombre de participants que hauran de presentar una prova PCR de menys de 72 hores

Participants andorrans en un anterior edició del Borrufa.
Participants andorrans en un anterior edició del Borrufa. Altaveu

L'organització del Trofeu Borrufa decidirà aquest dijous si la situació epidemiològica permet la celebració de la 29a edició els pròxims dies 25, 26, 27 i 28.  Després de l’augment dels nivells de tensió sanitària, esperen poder confirmar que “aquesta evolució, si no és descendent, almenys que no hagi augmentat i ens permeti seguir endavant” amb la competició, ha explicat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva,

El president de la Federació Andorrana d’Esquí, Josep Pintat, ha destacat que “en 29 anys hem viscut situacions de tota mena i sempre tant el Govern, el comú d’Ordino com Crèdit Andorrà i la FAE les hem sabut superar treballant plegats pel Borrufa”. Així, si finalment se celebra la competició, es limitarà el nombre de participants amb 15 països i 101 persones, entre esquiadors i altres membres de l’organització. Cal remarcar la participació d’Espanya, Holanda, Mònaco i Argentina, entre els països confirmats.

Tots els participants són conscients de la possibilitat que el Trofeu es cancel·li davant una evolució negativa de la situació sanitària. Però, tal com ha explicat el responsable de màrqueting,  David Ledesma, “a dia d’avui, no hi ha moltes estacions d’Europa amb disposició d’organitzar curses d’aquest tipus i els països participants, que saben que fins a última hora hi ha la possibilitat que el Borrufa es cancel·li, estan encantats de quedar-se a entrenar uns dies” en el cas que no es pogués celebrar la competició. 

Tots els esportistes i els seus entrenadors han de venir amb una prova PCR de màxim 72h per poder ser inscrits. A més, a la meitat de la seva estada, dimarts, se’ls practicarà de nou un test d’antígens. L’staff de l’esdeveniment també serà cribrat en iniciar la seva activitat. Els equips estan allotjats en hotels en els que exclusivament hi haurà esportistes del Borrufa, intentant replicar una bombolla que redueixi el contacte extern i el risc de contagi. Cadascuna de les delegacions comptarà amb un delegat de l’organització que vetllarà pel rigor en el control de les mesures de protecció i de distanciament social.

Les curses del Trofeu Borrufa es disputaran en dies diferents, segons les categories (U14 i U16) i les modalitats (Supergegant -SG-, Gegant Slalom-GS, Eslàlom -SL- i National Team Event -NTE-). La competició se celebrarà a les pistes de Les Canals, la Portella del Mig i a Canaro (NTE). Cal remarcar que la competició forma part del circuit internacional FIS.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending