Les obres al Nacional estan ja consensuades amb LaLiga i durarien uns dos mesos

L’FC Andorra i els clubs que han de jugar Conference League al juliol busquen un camp alternatiu per disputar els duels com a local i no haver d’esperar per començar els treballs, garantint així que estaran enllestits pel partit contra el Granada

Una imatge de l'Estadi Nacional.
Una imatge de l'Estadi Nacional.

L’FC Andorra ja té consensuat i acordat amb LaLiga el projecte per a les reformes que han de fer a l’Estadi Nacional per adaptar les instal·lacions a les exigències de Segona. Tot està pendent, però, de tenir el vistiplau per poder començar les obres. El darrer escull a superar, segons ha pogut saber Altaveu, és aconseguir que els clubs de la lliga andorrana que disputen competició europea tinguin un escenari alternatiu pels partits com a locals. En cas contrari, caldria esperar i el temps es tiraria a sobre.

El sorteig del calendari de la categoria, la setmana passada, va posar, definitivament, les cartes sobre la taula. El primer partit de l’Andorra al Nacional serà el cap de setmana del 3 i 4 de setembre -tot i que, si es manté la distribució d’horaris de la passada campanya, el duel també es podria disputar el divendres 2 o el dilluns 5. Serà contra el Granada, tot un ex Primera. I, per tant, aquell dia ha d’estar tot enllestit.

Jugadors de l'Oviedo celebren un gol la passada temporada.

Relacionat

Sabor asturià pel debut de l’FC Andorra a Segona

Això inclou, cal recordar, disposar de diferents instal·lacions com ara cabines de premsa o millores de la il·luminació. I, essencialment, la gespa. Cal recordar que LaLiga no accepta l’artificial i exigeix una superfície natural -curiós, com a mínim, el fet que, en canvi, la selecció espanyola sí que podria jugar al Nacional en una fase de classificació pel Mundial o l’Eurocopa-. Per tant, cal canviar-la.

Club i patronal ja han tancat el projecte d’obres que es tirarà endavant. Està, doncs, consensuat. Ara falta saber quan es podrà posar fil a l’agulla. I el temps corre. Els càlculs estimen que els treballs durarien un parell de mesos. Així doncs, per anar bé, el millor seria començar ja. I el problema, un cop tancat l’acord amb el rugby, sorgeix amb els partits de competició europea que han de disputar els equips de la Federació de Futbol.

Inter, Atlètic Escaldes i UE Santa Coloma han de jugar duels de Conference League. Els colomencs, el dia 7 de juliol contra el Breidablik islandès; l’Atlètic, el 14 de juliol, contra el Gzira de Malta. I encara més tard, perquè entra en segona ronda, l’Inter. Esperar, doncs, està descartat.

I en aquest punt es treballa ara: trobar una alternativa on disputar aquests encontres per, d’aquesta forma, poder començar les obres la setmana vinent, conscients que fer-ho més tard suposa un risc elevat en cas d’imprevistos. La primera idea seria desplaçar els partits al Comunal, però l’estat de la gespa ara mateix no és el millor, per dir-ho de forma suau. Tampoc es descarta que els duels, finalment, es disputin a l’estranger. En tot cas, la solució cal trobar-la amb celeritat.

Comentaris (3)

Trending