“No podem ser un equip professional amb unes condicions amateurs”

El director tècnic de l’FC Andorra, Jaume Nogués, admet en la presentació de Marc Vidal i Diego Pampín que està sent un estiu difícil però que espera poder disposar “de les instal·lacions que mereix el club”

Diego Pampín, Jaume Nogués i Marc Vidal a l'exterior de la seu central de MoraBanc.
Diego Pampín, Jaume Nogués i Marc Vidal a l'exterior de la seu central de MoraBanc. Toni Solanelles

Mig en broma mig seriosament, el lateral gallec Diego Pampín s’ha queixat en la seva presentació com a nou jugador de l’FC Andorra d’haver d’entrenar en un camp de gespa artificial. Ha estat un comentari sense més al costat del porter valencià Marc Vidal. Són dues de les novetats de l’equip que entrena Eder Sarabia per a la propera temporada. I la seva presentació ha servit també al director tècnic de l’entitat, Jaume Nogués, per reivindicar “les instal·lacions que mereix el club”. I és que “no podem ser un equip professional amb unes condicions amateurs”.

Nogués, abans de parlar d’equipaments -divendres haurien d’entrar les màquines a la gespa de l’Estadi Nacional-, s’ha encarregat de presentar dos dels fitxatges anunciats els darrers dies. De Vidal, format al Vila-real i que ha disputat la darrera temporada al filial del Betis, n’ha dit que és “un porter modern” amb un bon joc de peus i al qual ja fa temps que li anaven darrere. Del gallec Pampín, procedent del Celta B, el club de la seva vida fins ara, n’ha destacat que té un “bon joc associatiu” i que més enllà de les tasques defensives, com a ‘carriler’ ofensivament aporta molt. “Entén bé el joc.”

Els dos jugadors s’han mostrat satisfets d’estar en un projecte que han triat perquè hi creuen. Vidal i Pampín han coincidit en el fet que estan en una fase de creixement que coincideix també amb la voluntat de l’FC Andorra de créixer. Per A o per B, cap dels dos no ha pogut fer el salt al professionalisme en els seus clubs de base. I ara el fan a l’Andorra. “M’identifico molt en la forma de jugar” del conjunt que ja preparava l’any passat Sarabia, ha afirmat un Pampín que com Vidal tindrà força competència en la seva posició.

Els dos jugadors amb un jove aficionat que buscava una samarreta de l'FC Andorra.
Els dos jugadors amb un jove aficionat que buscava una samarreta de l'FC Andorra. Toni Solanelles

Els dos futbolistes, però, saben que arribant a un club que acaba d’ascendir però que vol fer les coses bé és normal que trobin batalla per fer-se un lloc en l’onze inicial. El porter Vidal ha reconegut, com ha dit Nogués, que l’FC Andorra li anava al darrere feia temps, però “per circumstàncies” no havia fet “l’elecció” que sí que ara ha fet. I que el fa adoptar una decisió una mica contradictòria, per dir-ho d’alguna manera, si es té en compte que l’andorrà Iker Álvarez té molt bon cartell a Vila-real. “Jo estic aquí i sóc d’allí i ell al revés. És una mica contradictori”.

En tot cas, tots dos jugadors s’han mostrat amb ganes de seguir creixent i de deixar un filial per fer el salt al professionalisme. I és aquí on Nogués ha reivindicat que no pot ser que amb la bona marxa que està portant el club s’estigui trobant amb les dificultats que s’està trobant per poder disposar de les instal·lacions que un equip de Segona divisió espanyola necessita. “Als jugadors els hi hem de subministrar el que necessiten”, ha afirmat en relació a les infraestructures disponibles actualment. En tot cas, el director tècnic de l’FC Andorra s’ha mostrat convençut que “tindrem les instal·lacions que es mereix el club”. Però renoi com de complicat està sent l’estiu.

I encara bo, i això ho han remarcat els jugadors, que ara per ara hi ha un bon grup. Per a Marc Vidal, “des que he arribat, i no fa massa, tot va bé, tant amb el cos tècnic com amb els companys. Hi ha un grup molt sa i em sento molt a gust”, ha remarcat. I Diego Pampín encara ha anat una mica més enllà: “Quan hi ha una família gran, unida, més enllà del futbol, es nota”.

EL MERCAT, “LENT”

Nogués no només té feina per aconseguir uns bons equipaments. També per confeccionar la plantilla. Encara falten moltes peces. El director esportiu de l’FC Andorra ha assegurat que no s’ha fet oferta al català del Sabadell Sergi Altimira. En canvi, sí que ha reconegut interès i contactes per dos altres jugadors. El també defensa Diego Alende, que és propietat del Valladolid però ha jugat el darrer curs al Lugo, i el davanter del Sabadell Jacobo González.

Marc Vidal.

Relacionat

L’FC Andorra incorpora el porter Marc Vidal i es queda en propietat Manu Nieto

Abans que entrin nous jugadors, però, n’hauran de sortir. Per aquest motiu, el club ha confirmat aquest dimarts mateix que deixen de pertànyer a la disciplina tricolor tres homes: el porter Guti, el migcampista defensiu Pedraza i l'extrem Zourdine, que fitxa pel Logronyès. Amb tot, encara falta feina i dies per completar-la. Jaume Nogués ha explicat que el mercat està sent “molt lent” perquè els moviments a Primera Divisió van molt endarrerits i totes les peces s’acaben movent en cascada.

En tot cas, i tenint en compte que el comportament del mercat és diferent en el futbol professional que en categories amateurs, Jaume Nogués ha deixat clar que el perfil que prefereix el club és el de gent jove i, en molts casos, anar a pescar a filials d’equips professionals. El director tècnic de l’FC Andorra ha afirmat també que com les campanyes anteriors, “tenim potencial econòmic” però que no es fan les plantilles “a base de diners” sinó que es busquen altres requisits, també. Amb tot, i per a desgràcia seva, no preveu tancar la plantilla en breu. La tindrà “fregant l’inici de la competició”.

Comentaris (1)

Trending