La natació fa una crida per tenir “una piscina on entrenar amb garanties”

El nou president de la FAN, Joan Clotet, es pregunta si es poden demanar resultats als nedadors del país si no es disposa d’un espai adequat per preparar-se

Joan Clotet, durant la seva compareixença.
Joan Clotet, durant la seva compareixença. FAN

La natació andorrana ha fet una crida clara i contundent: cal una piscina on poder entrenar amb garanties. Aquesta és la petició que el nou president de la Federació, Joan Clotet, ha volgut llançar en la seva primera compareixença des que va arribar al càrrec. Es tracta d’un requisit indispensable, ha avisat, si es vol que els equips, tant el de curses com el d’artística puguin millorar.

Clotet ha explicat a grans trets el programa que vol seguir la seva junta directiva per aquests quatre anys que té al davant al capdavant de la FAN. L’objectiu primordial no és un altre que “poder aconseguir una piscina on els equips nacionals puguin entrenar de manera continuada”. En aquest sentit, el nou president ha volgut elogiar el treball dels clubs que, al seu entendre, han de fer el treball diari mentre que des de l’entitat “hem de fer controls amb els nedadors que creiem que poden arribar a defensar els colors del país”.

La planificació d’entrenament es va haver de reestructurar totalment arran de l’incendi dels Serradells

En aquests moments, els equips nacionals de la FAN entrenen on tenen cabuda. Cal recordar que els seus entrenaments els efectuaven a la piscina dels Serradells. Des de l’incendi que va destrossar la instal·lació el novembre del 2018, tota la planificació s’ha hagut de refer. “Que no puguem treballar amb la mida olímpica és un greuge comparatiu molt important respecte a altres països”, ha lamentat, tot preguntant-se “com podem demanar-li a la Nàdia Tudó, al Bernat i al Tomàs Lomero o a la mateixa Mònica Ramírez que facin bones marques o que aconsegueixin mínimes per les competicions internacionals, si no tenim una piscina on entrenar?”.

Tot i això, Clotet ha reconegut que “cal donar les gràcies a la secretaria d’Estat d’Esports que està treballant molt fort per trobar-ne la solució. De moment, ja van intercedir perquè durant el confinament els equips nacionals poguessin entrenar a la piscina d’Ordino. Però ara a on entrenarem i en quines condicions?”.

Clotet ha fet una pinzellada de la planificació dels propers quatre anys, que estarà marcada “per la contenció de despesa, ja que preveiem que en el 2021, la reducció d’ingressos pot ser important”. Esportivament parlant, s’està a l’espera que la FINA, la LEN i la COMEN puguin planificar un final d’any on es preveuen molt poques competicions.

Comentaris (1)

Trending