El MoraBanc surt amb molt gas però es va esbravant fins a dir adeu a Europa de manera contundent

Els tricolors cauen a la semifinal contra el Bursaspor per 68-85 i ara afronten el repte d'evitar el descens de l'ACB

Andrews, el millor, inicia un atac en presència de Paulí durant el partit d'aquest dimarts. EUROCUP/MARTIN IMATGE

El MoraBanc Andorra, com ara fa tres temporades contra l'Alba de Berlín, s'ha quedat a les portes d'una final europea. Els tricolors que han tingut un inici fulgurant s'han anat desinflant per acabar caient contra el Bursaspor turc per un contundent 68-85. L'equip d'Óscar Quintana s'ha anat desinflant fins arribar al darrer quart on ha anotat 12 punts. Andrews (20 punts) ha estat el màxim encistellador del partit i, juntament, amb Hayes (11 punts i 16 rebots) han estat un malson.

Paulí autor de nou dels 12 primers punts, sense cap errada en els tirs, i Arteaga amb dos taps i un rebot han posat per davant d’inici el MoraBanc en una sortida impecable (17-6), cosa que ha obligat el tècnic turc a aturar el partit demanant un temps mort. Ha recriminat els seus jugadors recordant  que ja els havia avisat que calia defensar bé i no estar centrats només en l’atac. No és que estiguessin precisament encertats tampoc en aquesta faceta.  En primer lloc, per les errades, i després perquè els seus afanys ofensius es limitaven als tirs de tres amb un pobre dos de set.

El MoraBanc ha arribat a estar més de sis minuts sense anotar

Un descens en la intensitat defensiva andorrana i dues errades consecutives en atac ha posat el Bursaspor a quatre punts amb un obligat temps mort de Quintana per un parcial de 0-9. El partit s’havia tornat a equilibrar i els turcs tancaven el quart per davant en el marcador (20-22).  El MoraBanc ha estat més de sis minuts sense anotar entre el primer i el segon quart, fins que Miller-McIntyre ha trencat la sequera en un parcial de 2-17.

Dos triples consecutius de Jelinek i Llovet han permès tornar a manar en el marcador amb el comprensible enuig de l’entrenador visitant. La rapidesa de Paulí en les transicions i en atac feia molt mal contra un equip que no es podia carregar de personals perquè té poca rotació. set o vuit homes només. Els turcs jugaven massa còmodes i anotaven amb molta facilitat. Això ha obligat Quintana a aturar el partit. El primer temps ha acabat amb un triple fallat per Hannah (34-38).

La sortida fulgurant dels tricolors havia estat contrarestada pels turcs. Els dos equips revelació de la competició no volien deixar escapar la final. A la represa, el Bursaspor ha aconseguit un parcial de 3-9 amb tirs des de 6,75 i un preocupant 37-49 quan només s'havien jugat tres minuts del tercer quart i amb Quintana movent la banqueta per donar entrada a Diagne i Paulí. Hannah encistellava un triple però en l'atac següent replicava Needham. I encara sort, que tres triples consecutius més, no han trobat cistella i el  MoraBanc ha pogut retallar la diferència fins al 50-59 amb una encert des de 6,75 de Miller-McIntyre. Arteaga ha anotat la darrera cistella del quart (56-63) per un equip que lluitava per a no desenganxar-se del partit i disputar la seva primera final europea de la història.

Arteaga ha tornar a animar uns espectadors que havien vist com els visitants s'havien posat amb una diferència de 16 punts que ha recuperat el MoraBanc amb un parcial de 13-4 i l'entrenador turc cridant als seus que els andorrans són especialistes en remuntades. El darrer quart ha començat amb un  intercanvi de cistelles.

Andrews ha estat un malson des de 6,75

Pauli fallava el seu primer tir de camp en un moment clau (58-73). i perdia una pilota. Andrews, el millor del conjunt turc, era un malson i anotava un triple per obrir encara més forat en el marcador. No havien fallat cap tir lliure i en sis minuts, els tricolors només havien anotat quatre punts. Amb el partit sentenciat i pensant en el compromís del cap de setmana contra l'Urbas Fuenlabrada, Quintana ha donat entrada a jugadors poc habituals com Guille Colom. Sense Europa, ara toca centrar-se en la Lliga ACB. El Bursaspor, després d'una primera fase discreta a l'Eurocup, jugarà la final contra el guanyador del partit contra el València i la Virtus de Bolonya. Els turcs han deixat pel camí un dels grans favorits, el Partizan, l'Olimpia i aquest dimarts el MoraBanc.Totes les eliminatòries les ha guanyat fora del seu pavelló.

MORABANC ANDORRA (68): Hannah 9, Llovet 3, Crawford 11, Paulí 16, Arteaga 4 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 8, Diagne 2, Nakic, Colom, Jelinek 11, i Olomuyiwa 4, 13 de 21 tirs lliures; 14 de 31 tirs de dos; 9 de 27 triples. 34 rebots, 9 ofensius. 20 faltes personals.

FRUTTI EXTRA BURSASPOR (85): Andrews 20, Bitim 18, Hayes 11, Needham 13, Budzinski 12 -cinc inicial-, Turen 3, Holland 8, i Omer Al. 14 de 15 tirs lliures; 16 de 29 tirs de dos; 13 de 32 triples. 38 rebots, 8 ofensius. 21 faltes personals.

Parcials: 20-22, 14-16, 22-25, 12-22.

Àrbitres: Belosevic, Nedovic i Udyanskyy.