Un MoraBanc molt lluitador es queda sense recompensa contra el Gran Canària

Els andorrans perden el seu segon partit a la fase final de la Lliga ACB oferint una molt bona imatge tot i les baixes (88-104)

Cook, el jugador més destacat, llença a cistella durant el partit d'aquest dissabte a València. ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha patit la seva segona derrota a la fase final de la Lliga ACB arribant als darrers minuts perdent de quatre punts i després de lluitar fins a l'extenuació contra un rival que va anar sempre per davant en el marcador, en alguns moments de 22 punts. L'encert de Cook i de Costello ha estat determinant perquè els andorrans no hagin consumat una remuntada que hauria estat èpica. Els cinc triples de Cook al darrer quart han marcat la diferència. El proper partit serà contra el Casademont Saragossa.

El MoraBanc i el 'Granca' tenien la necessitat de guanyar després de la derrota del primer partit, en un grup on la victòria sorpresa de San Pablo Burgos contra el Reial Madrid deixava les coses molt obertes. Han estat els canaris els que han començat més entonats amb un parcial de 0-10. L'equip andorrà ha tardat més de quatre minuts en encistellar. L'estratègia dels homes de groc passava pel joc interior aprofitant les absències de Musli i Diagne. Bourousis imposava la seva llei a sota les cistelles perquè ni Jelinek, ni Tyson Pérez el podien aturar perquè, de fet, eren una barca contra un portaavions. Dos triples de Jelinek i un parcial de 7-2 no han evitat que el primer quart acabés amb un clar 14-25 pels canaris.

La seva eficàcia ofensiva era imparable per una defensa andorrana que tan aviat passava d'individual a una zona 2-3 per intentar neutralitzar el joc interior. Però quan no eren els jugadors interiors eren els tirs de tres. Així el marcador es posava en un contundent (19-41)  amb 15 minuts jugats i amb Costello, un dels homes importants de l'Herbalife lesionat al turmell. L'única opció andorrana per superar la defensa agressiva dels rivals era el contraatac que li va permetre escurçar les diferències en dues accions (25-41).  Un parcial de 7-0 donava alguna esperança als homes d'Ibon Navarro que és un equip que mai es rendeix tot i que aquest dissabte tenia al davant un conjunt amb unes estadístiques excel·lents com el 16 de 16 (100%) de tirs lliures en els primers 20 minuts. Dels 52 punts dels canaris, 20 havien estat aconseguits des de la 'pintura' aprofitant la seva superioritat en centímetres tot i que el balanç de rebots estava molt equilibrat (12-13). Per contra, MoraBanc havia fet 15 personals per 6 els canaris.

Senglin i Hannah han mantingut les opcions andorranes en el tercer quart

A la represa, Jelinek es posava en tres personals i un intercanvi de cistelles en un quart de despropòsits amb una tècnica a Todorovic deixava el MoraBanc a tretze punts (48-61). No es volien desenganxar del partit amb els triples de Senglin i Hannah. El primer ha tingut uns minuts d'inspiració que han posat el seu conjunt 10 punts per sota a falta de 13 minuts, Senglin era imparable pel seu marcador Lecomte i sumava 10 punts i el tècnic de l'equip canari, Fotis Katsikaris, es veia obligat a demanar un temps mort. Ibon Navarro havia trobat la manera de desactivar Bourousis buscant que dos jugadors el marquessin quan rebia la pilota.

El darrer quart s'ha iniciat amb un ritme esborrajat que beneficiava el MoraBanc que no donava el partit per perdut amb un esperançador 71-79 a falta de 7 minuts pel final. L'Herbalife es carregava de personals i un triple de Todorovic acostava a quatre (75-79) un Andorra que havia vingut al partit per quedar-se tot i una tècnica més que dubtosa a Hannah que arribava a les quatre personals. Navarro movia la banqueta constantment. Cook es posava al comandament de l'equip canari a còpia de triples (6de 7) i d'assistències, ajudat per Costello (80-91) que tot i les molèsties al turmell havia tornat a la pista. El marcador final ha estat massa excessiu pels mèrits de l'Andorra.

Morabanc Andorra (88):  Hannah 8, Massenat 6, Todorovic 14, Sy 5, Llovet 13 -cinc inicial-,  Tyson Pérez 5, Senglin 13, Tunde 5, Jelinek 13,  Walker 6, i Guille Colom 0.

21 de 36 tirs de 2 (58%);  11 de 20 tirs de 3 (55%) i 13 de 18 de tirs lliures (72%). 49 rebots, 22 ofensius.

Herbalife Gran Canària  (104):  Cook 21, Shuma 8, Rabaseda 7, Costello 12, Harper 11, -cinc inicial-, Okoye 5, Lecomte 5, Bourousis 19, Paulí 5, Burganadze 7,  i Beirán  3.

24 de 37 tirs de 2 (64%); 9  de 19 tirs de 3 (47%), i 29 de 35 tirs lliures (82%). 44 rebots, 20 ofensius

Parcials: 14-25, 23-27, 27-23 i 24-29

Àrbitres: Peruga, Perea i Manuel.