El MoraBanc imposa la llei Hannah

Els tricolors, amb una exhibició del nord-americà (34 de valoració), fan valer la seva bona defensa i l’encert en el llançament triple per superar un València Basquet que no perdia des del novembre en ACB

Hannah, defensant una acció d'atac visitant, ha estat el líder dels tricolors.
Hannah, defensant una acció d'atac visitant, ha estat el líder dels tricolors. Albert Martin / acb photo

El retorn del bàsquet a la Bombonera després de l’aturada per la Copa del Rei no ha pogut ser més positiu. El MoraBanc Andorra ha trencat la bona ratxa del València Bàsquet, que no perdia des del novembre a l’ACB. Els tricolors han fet valer el seu bon nivell defensiu i l’encert des de la línia de tres per superar els de Jaume Puigarnau. I, sobretot, un nom: Clevin Hannah, que ha completat un extraordinari partit (26 punts i 34 de valoració).

El primer quart ha estat equilibrat, marcat per un ritme lent i, sobretot, per la manca d’encert ofensiu dels dos equips. Les defenses han estat millors i han dificultat molt l’anotació. Sy i Palsson mantenien el MoraBanc a prop dels valencians, liderats en punts per Dubjevic i Williams. A manca de dos minuts, però, un triple de Sastre ha permès el conjunt visitant assolir la màxima diferència fins al moment (12-17), que ja s’ha mantingut fins al so de la botzina.

L’inici del segon període ha estat nefast per l’Andorra. S’ha bloquejat en atac gràcies, en gran part, a l’excel·lent defensa dels de Jaume Puigarnau i les cistelles de Sastre i Hernansson, des de la línia de tirs lliures, han col·locat un inquietant 12-21 al marcador. Llavors ha aparegut Gielo. El polonès s’ha tret de la màniga dos triples consecutius que, seguits d’una cistella de Sergi García han esmenat el problema (20-21) a sis minuts del descans.

Palsson conduix una acció davant la pressió d'un rival del València Basquet.

A partir d’aquí, el duel s’ha tornat a equilibrar fins que un triple de Hannah ha igualat novament el tanteig (23-23) a falta de quatre minuts pel final del segon quart. Aquesta igualtat ha donat pas a un intercanvi ofensiu amb un ritme més intens, en el qual un triple de Jelinek ha permès el MoraBanc situar-se per primer cop en el marcador (29-28) i una contra culminada també pel txec ha donat tres punts d’avantatge als andorrans (33-30).

A manca de dos minuts pel final del partit, els valencians han posat la por al cos dels tricolors en situar-se només cinc punts per sota, però Hannah, amb dos triples, ha posat fi als dubtes

Els minuts previs al descans han estat molt positius pel MoraBanc, que des de l’exterior han castigat els valencians. Hannah i Jelinek han permès una màxima diferència de set punts (39-32). Abans del final del quart, els visitants han salvat el mobles amb una cistella de Tobey que ha reduït a cinc l’avantatge tricolor a l’hora de marxar cap als vestuaris (39-34).

En la represa, el MoraBanc han continuat amb la dinàmica favorable. Ritme intens, defensa estricta i transicions ràpides han estat les claus, acompanyades, de nou, per un important encert a l’hora de provar llançaments de tres. L’Andorra anava ampliant la diferència fins a un 52-38 a falta de sis minuts pel final del quart.

Els d’Ibon Navarro han continuat imposant el ritme del partit, davant un València Bàsquet que no trobava la forma de ficar-se de nou al duel. Ha estat, però, un error el que li ha donat l’opció de fer-ho. Paulí ha perdut una pilota en la sortida i per evitar la cistella ha fet falta antiesportiva. Prepelic ha anotat un dels dos tirs lliures, situant els visitants deu punts per sota just abans del quart definitiu (61-51).

Jugadors de la banqueta del MoraBanc celebren la victòria.

Tocava saber gestionar aquest avantatge en el darrer període. I l’equip tricolor ho ha sabut fer. Bones defenses i intel·ligència en les transicions els han permès mantenir la diferència i, fins i tot, ampliar-la a quinze (68-63) a set del final. Hannah ha tornat a agafar les regnes de l’equip però també del duel, amb punts i també amb assistències.

El València, però, ha demostrat per què arribava a la Bombonera amb una excel·lent ratxa. A dos minuts del final, després de cistelles de Rossorn, Prepelic i Kalinic s’ha situat a només cinc punts (74-69). Amb els nervis a flor de pell, ha aparegut novament, Clevin Hannah per arrodonir el seu enorme partit: dos triples consecutius han esvaït els dubtes i han acabat confirmant la victòria tricolor, tancada per una acció personal d’Oriol Paulí (84-72).

MORABANC ANDORRA (84): Sy 11, Olumuyiwa 4, Hannah 26, Palsson 5, Senglin 2 -cinc inicial-, Paulí 2, Llovet 2, Gielo 16, Parakhouski 0, Sergi García 4, i Jelinek 12. 18 / 30 en tirs de dos, 14 / 37 en triples i 6 / 6 en tirs lliures.
VALÈNCIA BASQUET (72): Prepelic 17, Van Rossorn 16, Dubjevic 11, San Emeterio 0, Williams 4 -cinc inicial-, Pradilla 0, Puerto 0, Labeyrie 7, Tobey 4, Kalinic 4, Hermannsson 4, i Sastre 5. 18/37 en tirs de 2, 9 / 26 en triples i 9 / 12 en tirs lliures.
Àrbitres: Carlos Peruga, Alberto Sánchez i Cristóbal Sánchez.
Parcials: 12-17 / 27-17 / 22-17 / 23-21 (84-72)