El MoraBanc guanya i s'acosta al vuitè lloc fent un partit molt complet

Els tricolors, molt superiors en defensa, en triples i rebots, derroten al Monbus Obradoiro per 90-71

Jelinek inicia un contraatac en el partit d'aquest dimarts.
Jelinek inicia un contraatac en el partit d'aquest dimarts. A. MARTÍN / ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha derrotat el Monbus Obradoiro per 90 -71  i s'acosta als vuit primers llocs de la classificació que donen accés als play-off pel títol. Els tricolors han fet un partit molt complet amb Jelinek, Senglin i Paulí com a homes més destacats. El partit correspon a la dissetena jornada de la Lliga ACB-Endesa i havia estat ajornat en el seu moment per casos de coronavirus.

El MoraBanc ha iniciat el partit més encertat que el seu rival. En el primer quart ha agafat set rebots en atac que han compensat el fluix 33% en tirs de dos. Ha arribat a tenir una màxima diferència de 10 punts que el Monbus ha pogut escurçar amb un triple (18-13).

Jelinek, que havia estat el màxim encistellador del quart amb set punts, ha tornar a ser eficaç en l'inici del segon amb dos triples (26-13) i autor de la meitat dels punts del seu equip en un quart on els gallecs han estat sis minuts sense anotar. A més, Pozas es carregava amb la tercera personal, les tres que havia comès el seu equip. Un parcial de 8-1 permitia als tricolors marxar al vestidor amb un 33-24 després de 20 minuts de bona defensa i un 40% de triples.

A la represa, Senglin ha agafat el relleu de Jelinek i després d'un parcial d'1-9 per al Monbus n'hi hagut un de 8-0 del MoraBanc amb dos triples consecutius seus. Els gallecs que s'havien acostat perillosament en el marcador (46-39) han vist com el seu intent de reacció quedava en un no res. A partir d'aquí, els homes d'Ibon Navarro han estat amos i senyors del partit amb un rival molt discret en atac i amb Cohen com a únic referent. Oriol Paulí mostrava el seu talent, Gielo anotava de tres i Parakhouski marcava territori sota cistella.

Amb el partit sentenciat (73-59) ha baixat la intensitat defensiva i han augmentat les jugades de cara a la galeria i els punts amb un parcial de 33-29. El Monbus, un equip habitualment complicat, ha estat un adversari còmode per als tricolors que han mantingut en tot moment la intensitat anotant 14 triples. Ara, El MoraBanc no tornarà a competir a la Lliga ACB-Endesa fins al pròxim dia 28.

MORABANC ANDORRA (90): Hannah 6, Paulí 14, Jelinek 15, Sy 4, Olumuyiwa 10 -cinc inicial-, Pérez 4, Gielo 6, Llovet 2, Colom 0, Parakhouski 5, García 11, i Senglin 10. 10 de 13 tirs lliures. 19 de 37 tirs de dos. 14 de 28 tirs de tres. 42 rebots (14 ofensius). 26 faltes personals.

MONBUS OBRADOIRO (71): Pozas 3, Czerapowicz 11, Beliauskas 6, Suárez 2, Enoch 7 -cinc inicial-, Robertson 7, Cohen 14, Muñoz 0, Oliver 7, Birutis 1, Daum 13, i Koniaris 0. 12 de 19 tirs lliures. 13 de 31 tirs de dos. 11 de 30 triples. 28 rebots (9 ofensius). 26 faltes personals.

Parcials: 18-13, 15-11, 24-18, 33-29.

Àrbitres: Hierrezuelo, Manuel i Mendoza.