El MoraBanc continua el seu via crucis i dissabte haurà de ressuscitar contra el Betis

Els tricolors perden a la pista del Granca per 84-78 en un partit on tenen opcions fins al final

Shurna llença a cistella marcat per Llovet al partit d'aquest dimecres.
Shurna llença a cistella marcat per Llovet al partit d'aquest dimecres. ACB PHOTO

El MoraBanc ha caigut derrotat a la pista del Grancanaria immers a la cua de la classificació. El partit d'aquest dissabte contra el Betis serà determinant pel futur d'un equp que ha repetit aquest dimecres el mateix guió d'altres partits com el de Màlaga. Els tricolors han tingut opcions fins al final.

El MoraBanc s'ha trobat amb un problema d'entrada com ha estat la lesió al turmell de Morgan en els primers minuts en un quart protagonizat pels quatre triples andorrans, obra de jugadors poc habituals des de la distància com Paulí (2), Llovet i Diagne. Això ha fet que dels 16 punts, 12 fossin des de la línia de 6,75 m. A l'inici del segon quart, el Granca ha sortit amb dos bases. Un triple de Clevin Hannah i un esmaixada d'Olomuyiwa han posat els tricolors per davant en el marcador (20-21) aprofitant dues pèrdues de pilota locals.

Després ha estat el torn del MoraBanc en dues accions de Hannah que ha perdut la pilota en atac i ha propiciat contraatacs d'Albicy i Chery que han acabat en cistella. El MoraBanc, amb més intensitat que el Granca, ha aconseguit un parcial de 6-18 amb Olomuyiwa, Diagne i Artega dominant sota els taulers (31-34) fins que ha aparegut Nico Brussino amb dos rebots i cinc punts, amb un triple que posar l'empat a l'electrònic (39-39) que tancaria la primera part. Un bon resultat per als homes de David Eudal tenint en compte les 11 pèrdues de pilota. Estava sent el duel entre les individualitats canàries i la solidesa i el bloc andorrà.

El tercer quart ha començat amb triple de Jelinek però també amb la tercera personal de Hannah. Han estat uns minuts d'alternatives en el marcador i d'igualtat. Hi havia tensió i nervis perquè els dos equips s'hi jugaven molt. Els locals per entrar en el play-off pel títol i els tricolors per fugir d'una cua de la classificació cada cop més complicada després de la victòria dimarts del Betis i de la del Saragossa aquest mateix dimecres.

La sortida del Granca en el darrer quart ha estat fulgurant, amb un parcial de 5-0 (68-61) que ha obligat Eudal a demanar un temps mort. Tornava Hannah a pista i propiciava la reacció andorrana que aniria acompanyada per una tècnica a la banqueta local. Com és habitual en cada darrer quart ha aparegut Clevin Hannah amb un triple (75-75) a manca de tres minuts però posteriorment perdria una pilota pel marcatge d'Albicy, cosa que aprofitarien els canaris per agafar avantatge (81-76) a falta d'1.09 per al final.. Miller-McIntyre fallava un tir lliure clau i el MoraBanc perdia la pilota en atac amb Crawford. Quedaven 20 segons i el Granca manava per 82-78 amb possessió per als tricolors. Jelinek ha fallat dos tirs i l'Andorra continua el seu via crucis.

GRAN CANÀRIA (84): Albicy 10, Salvó 10, Pustovyi 10. Shurna 13, Ennis 13 -cinc inicial-, Brussino 13, Chery 9, Stevic 4, Diop, i Balcerowski 2. 13 de 16 tirs lliures; 22 de 44 tirs dos; 9 de 20 tirs de tres. 32 rebots, 8 ofensius. 19 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (78): Miller-McIntyre 10, Paulí 10, Crawford 7, Morgan, Arteaga 7 -cinc inicial-, Olomuyiwa 9, Jelinek 9, Franke 2, Llovet 4, Hannah 12, i Diagne 8. 14 de 19 tirs lliures; 17 de 39 tirs de dos, 10 de 26 triples. 40 rebots, 15 ofensius. 20 faltes personals.

Parcials: 20-16, 19-23, 24-22, 21-17.

Àrbitres: Torres, García i Sánchez.