El MoraBanc comença l'Eurocup amb derrota tot i un bon darrer quart

Anota 33 punts en els últims 10 minuts però no pot recuperar la diferència encaixada en la resta del partit

Greg Whittington anota una cistella en el partit d'aquest dimecres.
Greg Whittington anota una cistella en el partit d'aquest dimecres. EUROCUP

El MoraBanc ha començat la seva singladura a l'Eurocup amb una derrota a la pista del Lokomotiv Kuban per 93-82 . L'equip tricolor, sense Hannah, no ha tingut opció en cap moment i s'ha vist superat per un rival que ha tingut en Motley el seu jugador més destacat. El proper partit dels homes d'Ibon Navarro serà a la lliga ACB Endesa aquest dissabte contra el València.

Els primers minuts han estat un intercanvi de cistelles en un duel entre Motley i Crawford. El domini en els rebots ofensius i defensius dels locals, però, ha anat obrint una escletxa en el marcador (20-8) amb sis minuts jugats i amb Thompson (8 punts) agafant el relleu de Motley. L’eficàcia del Lokomotiv era altíssima amb 8 de 10 tirs de dos que contrastava amb el pobre 3 de 9 del MoraBanc i un triple de 4 intents.

Ibon Navarro havia mogut tota la banqueta, menys Víctor Artega per capgirar la situació. Els canvis han provocat una reacció amb una cistella de tres de Gal Mekel i tres punts de Moussa Diagne, que han tancat el quart amb un 25-17 que era un bon resultat veient com s’havien desenvolupat els deu minuts inicials.

El segon quart s’ha iniciat amb un triple de Kidd que ha tingut una rèplica ràpida amb un altre de Nakic. Entrava en joc Arteaga anotant quatre punts i evitant que l’equip de Kuban tornés a marxar en el marcador (31-24). Arteaga tornava a la banqueta deixant el seu lloc a Babatunde i Motley tornava a estar tan encertat com a l’inici amb cinc punts seguits i sent el màxim encistellador amb 12.

L'exNBA, Motley, amb 29 punts, s'ha convertit en un autèntic malson per a la defensa tricolor

Aturar-lo s’havia convertit en l’objectiu de la defensa tricolor i en 12 minuts de joc, Motley ja havia rebut 4 personals. I una altra vegada, com en el primer quart, ha arribat una desconnexió andorrana que ha aprofitat el Lokomotiv per posar-se en un preocupant 44-27, amb un domini als rebots (14 per 7) i un Motley –exNBA- que ho anotava tot amb 19 dels 49 punts del seu equip. El percentatge d’encert del conjunt local continuava sent molt alt mentre que els homes d’Ibon Navarro fallaven més del compte amb 9 encerts de 20 tirs de dos i sort que Jelinek anotava de tres (49-32) en el tercer intent dels 11 del conjunt. A Diagne li queia la tercera personal i marxava cap a la banqueta en un partit que arribava al descans amb 51-34.

A la represa, el Lokomotiv ha ampliat, d’entrada, la diferència a 20 punts (58-38) amb un triple de Kidd.  El MoraBanc apretava una mica més en defensa però continuava poc encertat en atac amb la qual cosa la diferència no baixava i el temps s’escurçava tot i que Paulí i Noua aconseguien cinc punts (60-45) i que Motley havia afluixat el ritme i amb ell la capacitat encistelladora del seu equip que havia estat determinant en els dos primers quarts. En el tercer, els locals han viscut de les rendes de la primera part, i amb dos triples consecutius han tornat a els vint punts de marge per posar una marxa més en el tram final (72-49) amb un darrer triple de Morgan.

El Lokomotiv ha continuat dominant a l'inici del darrer quart per evitar sorpreses (81-59) i poder donar minuts a jugadors menys habituals com Elantotsev o Kalinov. Amb el rival relaxat i pensat en compromisos futurs, l'Andorra ha pogut millorar en els percentatges i a Víctor Artega poder demostrar que cal comptar amb ell amb 6 punts en poca estona i propiciant que l'equip es posés a 10 punts (86-76) a manca de dos minuts i que la reacció no s'hagi pogut culminar.

LOKOMOTIV KUBAN (93):  Kidd 6, Motley 29, McCollum 18, Thompson 20, Whittington 7 -cinc inicial-, Shcherbene, Ilntskiy 3, Elantotsev, Kalinov, Martiuk 3, Paunic, i Emchenko 7. 22 de 23 tirs lliures; 25 de 40 tirs de dos; 7 de 20 tirs de tres. 31 rebots, 6 ofensius. 21 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (82): Crawford 6, Miller-McIntyre 19, Noua 2, Jelinek 8, Olumuyiwa 4 -cinc inicial-, Colom, Paulí 6, Nakic 6, Morgan 6, Arteaga 10, i Mekel 7. 20 de 25 tirs lliures; 22 de 41 tirs de dos; 6 de 22 triples. 26 rebots, 6 ofensius. 24 faltes personals.

Àrbitres: Vilius, Dragojevic i Celik. Eliminats per cinc personals: Whittington i Ilntskiy.

Parcials: 25-17, 26-17, 20-15, 21-33.