El MoraBanc Andorra venç però no convenç contra un rival anàrquic

Primer triomf a l'Eurocup contra el Dolomiti Energia Trento (85-73 ) en un partit poc brillant i on destaca Noua amb 20 punts

Miller-McIntyre inicia un contraatac durant el partit d'aquest dimecres.
Miller-McIntyre inicia un contraatac durant el partit d'aquest dimecres. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra ha aconseguit la seva primera victòria a l'Eurocup sense fer un gran partit i contra un rival poc sòlid ( 85 - 73).  Els tricolors han anat els quaranta minuts per davant en el marcador amb Noua com a màxim encistellador amb 20 punts.

El MoraBanc ha entrat ràpidament en el partit amb 3 tirs de dos de 3 intents i Miller-McIntyre molt enxufat davant un rival que ben aviat s’ha mostrat com un conjunt anàrquic que ja havia estat derrotat a la primera jornada pel Joventut per un contundent (55-85). Han ofert resistència amb el cinc titular en pista però quan han arribat les rotacions han perdut pistonada (21-10). Sense fer un gran primer quart, els tricolors encarrilaven el partit.

Sense sistema i tàctica, el Dolomiti ho centrava tot en les individualitats com Jordan Caroline, autor de 13 dels 24 primers punts dels italians. Els percentatges eren prou indicatius amb un 5 de 15 de dos i un 1 de 4 de tres. Ibon Navarro ha aprofitat la debilitat de l’adversari per donar entrada a jugadors amb pocs minuts com Guille Colom. Un excés de confiança de pocs minuts ha fet que els italians s’acostessin a només dos punts amb un parcial de 9-18 (30-28) que han neutralitzat Crawford –fins aleshores molt apagat- i Noua amb dos triples consecutius per tornar a posar terra pel mig (46-30).

A la represa, el Dolomiti ha aconseguit un parcial de 0-6 en un quart on Arteaga s’ha posat amb tres personals i els homes de Navarro s’han contagiat de la dinàmica dels italians, poca intensitat i relaxació davant d’un equip poc sòlid. Diagne, fora de forma, cometia dues personals en atac. Tot plegat per no acabar de deixar el partit vist per sentència (62-53) més per desencerts que per encerts del Dolomiti en un tercer quart més que discret i on els visitants han imposat el seu ritme.

Sense forçar en cap moment la màquina, el MoraBanc s'ha tornat a distanciar (72-56) a falta de 8 minuts. Sanders agafava el relleu encistellador de Caroline i amb el marcador favorable, els tricolors han entrat en una fase de precipitació, relaxació i d'errades que han mantingut viu al Dolomiti, cosa que ha obligat Ibon Navarro a demanar temps mort. Malgrat la superioritat, el seu equip no estava donant una bona imatge. Tornava a mostrar les mancances en tancar el rebot i que alguns jugadors com Nakic o Crawford s'han d'acabar de posar les piles. És prou significativa la dada que en els cinc primers minuts del darrer quart, els italians no havien fet cap personal per cinc del MoraBanc. Caroline que havia anotat 20 punts en el primer període s'ha desinflat en el segon (2 punts) i el seu equip no estava fi ni en els tirs lliures (15 de 26).

Els darrers tres minuts han estat un intercanvi de cistelles i finalment, el millor ha estat el resultat després de 40 minuts sense brillantor i amb el colofó d'Ibon Navarro demanant un temps mort a manca de sis dècimes.

MORABANC  ANDORRA (85 ):  Miller-McIntyre  10,   Crawford  8,  Jelinek  8,   Noua 20,  Arteaga 4 -cinc inicial-, Hannah 11, Diagne 2, Morgan 5, Paulí 6, Colom,  Olomuwiya 4, i Nakic 7. 17 de 21 tirs lliures; 22 de 43 tirs de dos, 8 de 22 triples.

DOLOMITI ENERGIA TRENTO (73 ) : Williams 6, Reynolds 13, Flaccadori 4, Caroline 22,  Saunders 18  -cinc inicial-, Bradford  3, Forray  5, Ladurner, Conti, i Mezzanotte . 15 de 27 tirs lliures, 20 de 38 de dos, 6 de 23 triples.

Àrbitres: Lezcano, Silva i Van den Broeck

Parcials: 21-10, 25-20, 16-24, 23-19