Les millores al CTEO ha ampliat el nombre d’esportistes que l’utilitzen en un 70%

Les tasques d’ampliació de serveis han acabat la segona fase i s’han habilitat nous equipaments al gimnàs, a més de diverses zones de lleure

Alguns dels usuaris del CTEO a les noves instal·lacions.
Alguns dels usuaris del CTEO a les noves instal·lacions. Pilar Candel

Les tasques de millora del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO) es van començar al 2019 i han acabat la segona fase. Des que es van iniciar les remodelacions, es pot arribar a augmentar el nombre d’esportistes que en fan ús de les instal·lacions en un 71,5%, sumant més de 240 i fins a 26 federacions. Així s’han habilitat nous equipaments al gimnàs, a més de diverses zones de lleure i diferents serveis, com el de medicina.

El CTEO compta amb espais i, sobretot, maquinària més específica que donen resposta a les demandes que s’havien fet arribar des de les federacions. Per aquest motiu, s’han habilitat diversos espais que no s’utilitzaven, o que se’n feia un ús molt mínim, i que ara es poden aprofitar per fer entrenaments amb els equipaments que es requereix per a esportistes d’aquest nivell. Així mateix, s’ha intentat incloure nous serveis com preparador físic, que s’havia detectat una manca per part d’algunes federacions. De fet, s’ha explicat que la preparadora amb la qual es compta actualment es troba treballant amb la Maeva Estevez.

Aquesta ha estat la segona fase del projecte que està portant a terme el Govern al CTEO per tal de convertir-lo en centre neuràlgic per a l’entrenament dels esportistes d’alt nivell del país, així com per als becats. Els serveis que s’oferiran, més enllà de les millores de les instal·lacions, s’aniran incloent a poc a poc. D’una banda, ha entrat en marxa la preparadora física, així com el servei d’àpats, que es fa mitjançant una aplicació on cada usuari pot escollir un plat principal. “Volem que no hagin de tornar a casa per tal de menjar, que puguin fer vida aquí”, ha explicat el Secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Al mes de juny estarà disponible el servei de nutrició i psicologia esportiva. De fet, en aquest aspecte, s’ha signat aquest divendres el conveni de col·laboració amb els corresponents col·legis professionals. D’una banda, la presidenta del col·legi de dietistes i nutricionistes, Berta Jiménez, ha assegurat que “és una molt bona iniciativa” per tal que els esportistes puguin compaginar els entrenaments amb un altre pilar fonamental com és l’alimentació. De l’altra, la presidenta del COPSIA, Sílvia Palau, ha explicat que seran tes els psicòlegs esportius que treballaran al centre per tal d’aportar als usuaris un servei que, fins ara, no se li havia donat la importància que mereix, “és fonamental que estigui inclosa dintre de les seves activitats”.

En total, aquesta segona fase ha tingut un cost de 130.000 euros. Un pressupost que, segons ha indicat Riva, ha estat molt ajustat. Tot i que s’ha buscat material de la millor qualitat i que estigués adaptat a les necessitats de cada federació, s’ha fet tenint en compte la part econòmica. De fet, en alguns punts s’ha fet fins i tot una reutilització de materials, com la gespa artificial d’una de les terrasses. Tot això ha comportat que, en els dos anys que fa que s’ha posat en marxa el projecte, els usuaris s’hagin incrementat un 70%. A més, amb els equipaments amb els quals compta el CTEO, més de 300 esportistes del país en podrien fer ús.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending