Els metges de capçalera tindran un paper més important en la lluita contra el dopatge en l’esport

Responsables de l’Agència Andorrana Antidopatge i de la FAF fan una formació de la UEFA per reforçar els mecanismes per evitar adulteracions en el futbol

Imatge d'un moment de la formació telemàtica.
Imatge d'un moment de la formació telemàtica. agad

Els metges de capçalera i els dels clubs futbolístics del país tindran en breu un major protagonisme en els mecanismes de control i combat del dopatge en el món de l’esport en general i del futbol en concret. Així ho ha indicat la Federació Andorrana de Futbol (FAF) després que responsables de l’ens federatiu i de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) hagin fet una formació amb la UEFA.

És un nou pas endavant en la lluita contra el dopatge al futbol. La formació impartida per la UEFA s’ha fet en línia i anava adreçada a diferents federacions i estaments esportius. Amb el nom ‘Anti-Doping Workshop for Education in European football’, la UEFA vol també ajudar a eradicar el dopatge al futbol. Tant la FAF com els responsables de l’agència han fet una molt bona valoració d’aquesta primera presa de contacte amb la formació de la UEFA.

Han estat dos dies de curs on el màxim organisme del futbol europeu ha volgut tenir un primer contacte per aquest projecte, que consta de 4 anys, i on es vol donar molta importància a la formació dels esportistes en les mesures antidopatge com el funcionament del sistema antidopatge, com passar un test, els drets i deures dels esportistes, conseqüències del dopatge, etc. A partir d’aquí, s’analitzaran els grups de treball per evitar possibles casos de dopatge, on els metges de capçalera i també dels clubs, juntament amb els jugadors, tindran un paper fonamental.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending