Laporta ‘s’embutxaca’ el vot de sis de cada deu socis blaugrana del Principat

L’expresident del Barça, que tornarà a capitanejar el club del Camp Nou, obté 263 dels 442 vots emesos presencialment a la seu electoral ubicada al Centre de Congressos

Joan Laporta en el moment d'emetre el seu vot.
Joan Laporta en el moment d'emetre el seu vot. FCB

Andorra és ‘laportista’. L’expresident del Barça i nou capità de la nau amb seu al Camp Nou ha aconseguit sis de cada deu vots emesos presencialment al Principat. El Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha estat una de les sis seus de votació en les eleccions a la presidència de l’FC Barcelona. S’hi han acostat 442 dels 705 socis residents a Andorra que tenien dret a vot presencial. Enguany, per primer cop en la història del club barcelonista, es podia votar per correu. I hi hagut un centenar llarg de socis andorrans que van sol·licitar fer-ho sot aquest format.

El recompte fet una vegada han tancat les dues meses ubicades a l’equipament comunal de la capital ha deixat una clara victòria de Joan Laporta. Dels 431 vots que han anat als candidats (hi ha hagut vuit vots blancs i tres nuls), l’expresident n’ha rebut 263, Víctor Font 128 i Toni Freixa no ha passat de 41. De fet, tal i com havia anat la jornada, no hi havia dubte, han explicat diverses fonts, que Laporta seria el vencedor al Principat. Molta discreció no hi havia. Tot i que les mesures per evitar la propagació del coronavirus han estat celebrades pels socis, també quedava clar que no hi havia cap espai on poder preparar el vot amb discreció.

Fins a la 1 del migdia s'havien acostat al Centre de Congressos 196 dels 705 socis residents al Principat.
Fins a la 1 del migdia s'havien acostat al Centre de Congressos 196 dels 705 socis residents al Principat.

Al Principat i en el conjunt del club blaugrana s’han fet bons els pronòstics. L’expresident Laporta, l’únic que ha vingut a fer campanya presencial els darrers dies al Principat, partia amb un franc avantatge respecte als dos altres candidats. A Andorra, com en el conjunt de les sis seus, la votació presencial s’ha animat al tomb del migdia i sobretot després de dinar l’emissió de sufragis s’ha incrementat molt. Un 62% del cens presencia ha acabat fent servir el seu dret a vot.

Una de les sòcies blaugrana resident al Principat emetent el seu vot al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
Una de les sòcies blaugrana resident al Principat emetent el seu vot al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

La jornada s’ha dut a terme sense incidències importants i s’ha obert, en el conjunt de totes les demarcacions blaugrana, amb més de 20.000 les persones que havien enviat el seu sufragi per correu. La previsió que tot i la situació pandèmica hi hauria una molt bona participació també s’ha complert. Laporta, Font i Freixa han acudit a votar, igual com ho han fet alguns dels principals jugadors de l’equip que ahir va vèncer l’Osasuna a Pamplona (0-2), durant la jornada matinal. Leo Messi, Sergio Busquets, Jordi Alba, Sergi Roberto o Riqui Puig s’han acostat a les instal·lacions del Camp Nou, la principal seu electoral, per dipositar a l’urna el seu vot.

Comentaris (2)

Trending