Marsol es mostra convençuda de trobar la clau per fer un Multisports Festival més reeixit i atractiu

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, afirma, durant la presentació de l'edició 2023 que "és un projecte de país"

La presentació del Multisports Festival s'ha fet aquest divendres a Ordino.
La presentació del Multisports Festival s'ha fet aquest divendres a Ordino. SFGA

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol ha afirmat que l’Andorra Multisport Festival "és un projecte de país en el que comuns i Govern van confiar desde l’inici per ser una molt bona oportunitat per mostrar Andorra”. Marsol s'ha mostrat convençuda que trobarem la clau per fer aquest festival encara més atractiu i més reeixit”.

L’Andorra Multisport Festival (AMF) és el festival d’esports ala'ire lliure més gran  i el més important d’Europa. Aquest esdeveniment esportiu aglutina fins a cinc disciplines com el triatló d’hivern, el trail running, el ciclisme de carretera, MTB i el triatló amb la distància 'half'. Unes proves que concentren milers de participants i acompanyants, convertint Andorra en un país referent en la celebració d’esdeveniments internacionals de gran magnitud.

Aquest festival d'esports de resistència i aventura s'ha erigit en un gran reclam internacional pels amants d’aquestes modalitats, sobretot perquè les seves proves formen part de diferents circuits competitius de prestigi. A més, cal sumar-hi el fet que Andorra és un país reconegut per tenir un entorn natural espectacular, amb recorreguts exigents i d'una gran bellesa per competir en esports a l'aire lliure. 

La participació per aquesta edició 2023 és de 4.000 esportistes

La participació per aquesta edició 2023 és de 4.000 esportistes que vindran amb més de 9.000 acompanyants. En les diferents proves que s'organitzen en el marc de l'Andorra Multisport Festival la participació internacional és més que destacable i al llarg dels anys ha anat en augment, fent que edició rere edició augmenti la seva presència i siguin més variades les nacionalitats dels atletes atrets per aquest esdeveniment.

Destaquen Espanya, França, Andorra, Regne Unit, Portugal, Bèlgica i Alemanya. No menys rellevant destacar la participació d’atletes vinguts de tot el món, com Japó, Sud Amèrica o Sud-àfrica.

El Trail 100 Andorra by UTMB donarà el tret a sortida al festival.Ordino n’és la capital i serà l’epicentre de trailrunning aquest cap de setmana, una dada en la que el cònsol major d’Ordino Josep Àngel Mortés, ha fet destacat: “Ordino ha estat vinculada històricament a les curses de muntanya, en format travessa, primer, després amb maratons de muntanya, passant per l’Andorra Ultra Trail, i gràcies a The Ironman Group hem fet un salt qualitatiu i exponencial que atrau les mirades de tot el món.”

La celebració de les distàncies reines, Ultra 105km i Trail 50km concentraran la major part dels participants i totes les mirades. El diumenge serà el torn de la mitja, Trail 21km i la Family 7,5km que clouran aquest primer cap de setmana d’esport amb un total de 2.400 participants.

Del 30 al 2 de juliol agafarà el relleu el comú d’Andorra la Vella que acollirà l’Ironman 70.3 Andorra, la prova de tres disciplines amb 1,9 km de natació, 90 kms amb bicicleta i 21 km de cursa a peu. En aquesta edició l’organització en col·laboració del comú ha treballat per fer un esdeveniment molt més acurat, prioritzant la qualitat per davant de la quantitat, així com garantitzant que els participants i els seves families acompanyants gaudeixen d’una excel·lent experiència de triatló però també de país.

La prova compta amb un excel·lent cartell de professionals, en el que figuren els locals Jan Frodeno, i Cameron Wurf. L'Haute Route Pyrénées, la prova de cinc etapes de ciclisme que tindrà el punt de sortida a Andorra la Vella, pendrà el relleu a l’IRONMAN 70.3 Andorra. La primera etapa que transcorrerà íntegrament per territori andorrà tindrà 88 km, amb 2.900 metres de desnivell positiu, i els participants hauran de superar els tres ports més destacats del Principat: el d’Envalira, el de Cabús, juntament amb el Coll d’Ordino.

Tancarà el calendari l'Andorra Epic (abans Andorra MTB Classic-Pyrénées) la cursa de bicicleta de muntanya que es disputa per equips que hauran d’afrontar quatre etapes, amb un total de 220 quilòmetres, 7.160 metres de desnivell positiu i 8.435 de negatius.

L’edició del 2022 de l’Andorra Multisport Festival va generar, segons l’organització, un impacte econòmic directe de sis milions d’euros

L’edició del 2022 de l’Andorra Multisport Festival va generar, segons l’organització, un impacte econòmic directe de sis milions d’euros, gràcies sobretot a la presència de 3.500 participants a totes les proves celebrades i als més de 9.000 acompanyants que van pernoctar al país. Unes pernoctacions entre dues i cinc nits, superant la mitjana habitual dels visitants a Andorra.  Per una altra banda, cal destacar que l'organització prioritza la contractació d'empreses locals per oferir els serveis i equips que es requereixin. Sense anar més lluny, en les dues anteriors edicions d'aquest gran esdeveniment esportiu s’ha comptat amb la participació d'un centenar d'empreses andorranes que suposen més del 60% dels proveïdors. 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending