Marsol, disposada a endarrerir la reforma del Comunal perquè hi pugui jugar l’FC Andorra

La cònsol major de la capital acceptaria ajornar “un any i mig o dos” el projecte si s’acaba acordant que els tricolors es traslladin al Joan Samarra mentre es fan les importants obres necessàries a Prada de Moles per complir les exigències de la Primera RFEF

Una imatge d'arxiu de l'Estadi Comunal.
Una imatge d'arxiu de l'Estadi Comunal. ARXIU

El comú d’Andorra la Vella està disposat a endarrerir la reforma de l’estadi Joan Samarra si cal que la instal·lació albergui els partits de l’FC Andorra mentre duren les obres que s’han de fer a Prada de Moles per adaptar-lo a les exigències tant de la Primera RFEF com de categories superiors. Així ho ha indicat la cònsol major, Conxita Marsol, que ha indicat que s’intenta encaixar fins a tres esports: el futbol, però també el rugby al Nacional i l’atletisme. Això sí, ha advertit que no assumirien les actuacions que s’hagin de realitzar per adaptar el camp.

Fa dies que l’Andorra té clar que cal accelerar amb les obres a Prada de Moles. Els requisits exigits ja només per la Primera RFEF són importants, començant per un aforament mínim de 4.000 espectadors. I això implica que la reforma del camp no pot esperar. Que s’hauria d’iniciar amb celeritat. I això implica que la temporada vinent s’hauria de trobar un estadi alternatiu.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Relacionat

Negociació a tres bandes perquè l’FC Andorra disposi del camp que necessita

L’opció del Nacional, demanada inicialment a Govern, ha topat amb les dificultats de fer compatible tot plegat amb altres usuaris com el rugby i la mateixa selecció. Ara, una alternativa que es baralla és el retorn al que havia estat l’històric terreny de joc dels tricolors als anys vuitanta i noranta: el Comunal, ara, també, Joan Samarra.

Cal recordar, però, que aquest estadi també està a punt de ser objecte d’una important reforma. De fet, el comú la vol tirar endavant (amb més o menys ambició, encara s’ha de concretar), ja l’any vinent. Marsol, però, ha obert la porta a endarrerir el projecte si és necessari i sempre que no sigui per un període excessivament llarg de temps.

“Estem oberts a parlar-ne i a trobar una solució dins les nostres possibilitats”, ha indicat la mandatària de la capital, tot admetent que el Comunal “és una opció”. Així, ha afirmat que “estem disposats a retardar les obres perquè tenim sentiment de país” i que, ara, es treballa per “mirar que tot (futbol, rugby i atletisme) pot encaixar”.

Marsol ha indicat que l’espera per reprendre el projecte s’acceptaria durant “un any i mig o dos”, si “això pot representar una solució”. També ha avançat que, en cas que l’Andorra acabi jugant al Comunal, no se’ls cobraria lloguer. Ara bé, el comú no assumirà la inversió que fos necessària per adequar l’estadi a les necessitats del club i de la mateixa categoria. També ha advertit que s’haurà de mantenir “una pista digna per a l’atletisme”.

Comentaris (2)

Trending