Marín aconsegueix un lloc a la final de la primera Copa del Món

El surfista de neu torna amb gran forma amb un vintè lloc després de tretze mesos d'absència del circuit

Lluis Marín.
Lluis Marín. FAE

La Copa del Món ha tornat a veure a Lluís Marín en competició. Ha estat a Chiesa in Valmalenco (Itàlia), on l’andorrà ha assolit la classificació per a les finals que es disputen aquest dissabte, en fer el 20è temps de les sèries de classificació.

El rider, que sortia amb un dorsal molt alt, el 63, degut a la seva absència durant tants mesos per lesió, ha aconseguit fer una bona baixada en la primera ronda de les qualis. El seu temps ha estat de 49.33, que el situava a 2.21 del millor temps en el 17è lloc. Per només 0.13 no ha entrat en els 16 millors temps que donaven la classificació directa.

Amb tot, el crono era prou bo, així que per controlar les molèsties a l’esquena, Marín ha decidit no prendre la sortida en la segona mànega. D’aquesta manera, al final de la segona ronda els seus 49.33 de la primera han estat més que suficients per poder assolir la classificació, finalment amb el 20è temps de la sessió de qualis.

Aquest dissabte, les finals començaran a les 13:30h amb els vuitens de final. Marín està situat en la quarta sortida, i en una cursa que tindrà com a rivals al nord-americà Jake Vedder (4rt), l’alemany Martin Noerl (13è) i el francès Ken Vuagnoux (29è).

També a l'estació de Chiesa in Valmalenco, Maeva Estevez no ha pogut aconseguir el passi a la final de la prova de la Copa del Món. En un circuit molt pla, amb molta neu, l’organització ha optat per fer ús dels ‘snow seeds’, fórmula que implica que dorsals alts amb pitjors punts, com era el cas d’Estevez, amb el  36, han de sortir de les primeres amb una neu encara caiguda i poc xafada, que frenava molt. 

Estevez no ha pogut assolir la classificació en les qualis de la Copa del Món -passaven a les finals les millors 16 riders- en finalitzar 37ª. L’andorrana assolia el seu millor temps en la primera ronda, amb un crono de 1.00.69, mentre que en la segona marcava 1.01.24. Finalment, el temps de tall de la 16ena ha estat els 56.83 de la russa Kristina Paul.

Etiquetes

Comentaris

Trending