Debut olímpic amarg per Maeva Estevez: cau i es lesiona a la primera màniga de surf de neu

L’andorrana pateix una distensió al genoll i, sobretot, una commoció que l’ha impedit continuar la prova en la seva primera participació a uns Jocs d’Hivern

https://youtu.be/zad0Z_nllOY

Maeva Estevez no ha tingut sort en el seu debut olímpic. L’andorrana ha caigut en la primera ronda de la competició d’snowboard dels Jocs de Pequín i s’ha fet mal al genoll dret. La surfista de neu ja no ha pogut continuar la prova i, de fet, ha hagut de ser evacuada a l’hospital, per ser atesa i comprovar l’abast de la seva lesió. Ja ha pogut abandonar el centre sanitari, amb el diagnòstic d’una distensió i una commoció lleu.

Estevez ja no ha començat gens bé la que era la primera màniga classificatòria. Tot just sortit ha patit una primera caiguda quan no s’havien complert ni els cinc segons del recorregut. Seria aquí on s’hauria produït la lesió al genoll. Tot i això, l’andorrana s’ha aixecat i ha continuat conscient que encara tenia opció de refer-se.

Poc després, però, ha arribat la trompada definitiva. Després d’un salt, ha relliscat i ha tornat a caure. En aquest cas, ja ha necessitat l’ajuda dels serveis mèdics i no ha pogut continuar. De fet, vist que s’havia un cop al cap se l’ha evacuat a l’hospital. Per tant, ja no ha pogut continuar la competició.

maeva caiguda
Estevez ha quedat una bona estona estirada a la pista.

El gerent de la Federació d’Esquí (FAE), Carles Visa, ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador. “Les lesions no requeriran operació i això és positiu de cara al futur. Amb uns dies d’aturada podrem estar a punt per a una nova Copa del món”, ha apuntat. En concret, a Estevez pateix una commoció lleu al cap i una distensió al genoll dret. Ja ha estat donada d’alta de l’hospital, però haurà de fer repòs uns quants dies.

Visa ha lamentat que la surfista de neu “ha pagat la falta d’experiència”. I és que, fins a la cursa oficial, tot s’havia desenvolupat de forma esperançadora. “Havia rodat força bé a la pista i s’hi havia adaptat”, ha explicat el gerent de la FAE. Durant els entrenaments, ha apuntat, havia fet temps per estar en 24a o 25a posició.

“A l’hora de la veritat, no hem tingut la millor actuació. Potser s’ha deixat impressionat. Ha tingut un primer error, on crec que s’ha fet mal. I, més tard, per culpa de la falta de velocitat ha caigut en la zona de recepció en pla i ha tingut el desequilibri”, ha relatat.

L’or de la prova se l’ha penjat la nord-americana Lindsey Jacobellis. S’ha imposat a la final a la francesa Chloe Trespeuch i la canadenca Meryeta Odine, plata i bronze respectivament.

Etiquetes

Comentaris

Trending