Lima carrega contra el “silenci” del Govern davant el vet de la FAF a convocar-lo per la selecció

El futbolista confirma que ha presentat la querella per l’afer, tot deixant clar que no és contra la Federació, “a la que li dec molt” sinó contra la junta i denúncia que se l’ataca amb “informacions sense fonament per fer mal”

Ildefons Lima en un partit de la selecció.
Ildefons Lima en un partit de la selecció. AFA

Ildefons Lima ha volgut deixar clar que la querella presentada per la seva exclusió de la selecció nacional, combinat amb el qual ostenta el rècord Guinness d’internacionalitats, no és contra la Federació Andorrana de Futbol (FAF), a la qual, ha afirmat, “li dec molt”, sinó contra els integrants de l’actual junta. El jugador també ha volgut remarcar el seu enuig amb la inacció del Govern en el cas, de qui ha lamentat el seu “silenci”. El central ho ha contraposat amb les nombroses mostres de solidaritat rebudes des de fora del país.

Lima, que ha confirmat la presentació ara fa uns dies de la querella, tal com ha avançat Altaveu, té clar que el que li està succeint és una “injustícia”. I, per això, entén que cal anar a la justícia per reclamar els drets que se li estan vulnerant -concretament el d’associació pel fet que si l’exigeix deixar la presidència de l’Associació de Futbolistes (AFA) per tornar a la selecció-. “Ja vaig dir que era una possibilitat i els advocats, que són els que entenen, m’han dit que calia fer això”, ha apuntat.

Remarca, però, que no porta la FAF a la Batllia sinó a la seva junta. “No tinc res en contra de la Federació. Al contrari, li estic molt agraït perquè m’han permès gaudir i tenir un rècord. És contra la junta”, ha comentat. Tampoc ha amagat el malestar que sent envers el Govern i la seva inacció en tot l’afer.

Ildefons Lima durant una compareixença per exposar, justament, el seu disgust amb la FAF.

Relacionat

Ilde Lima es querella contra la junta de la FAF per coaccions

“És trist que tingui més suport fora que dins del país perquè hi ha institucions que han mantingut un silenci trist”, ha apuntat. Es referia, lògicament, al gran nombre de mostres de suport rebudes a països del voltant, tants per companys de professió com periodistes especialitzats. En canvi, ha lamentat, a Andorra, i especialment l’executiu, no ha estat, al seu entendre, a l’altura. “El dret a associació està dins la nostra Constitució i algú me’l vol impedir i ho ha dit públicament. M’entristeix que no hi hagi hagut cap gest”, ha indicat, tot apuntat que “fer una crida al diàleg quan una de les parts et vol obligar a fer una cosa és complicat”.

Sobre el suport rebut internacionalment, Lima entén que “quan hi ha una injustícia, la gent dona la cara per aquesta situació”. Així, ha remarcat que “tot ha traspassat fronteres”. També ha indicat que “si impera el seny, un esportista que ha batut un rècord com el meu, per la imatge de l’esport i del país, el que seria bo seria retirar-me al camp”. Això, ha denunciat, hi ha “persones que ho estan impedint”. I, ha lamentat, “fins i tot traient informacions sense fonament per fer mal”, en referència a les informacions publicades sobre les sospites de pactes en els partits entre l’Inter d’Escaldes i l’UE Sant Julià de lliga i copa de la passada temporada.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending