El líder pateix per derrotar un MoraBanc lluitador i encertat en els triples

El Madrid ha anat tot el partit per davant en el marcador però els tricolors han plantat cara fins al final ( 86-79)

Sy intenta tallar l'entrada d'un rival.
Sy intenta tallar l'entrada d'un rival. ACB PHOTO

El Reial Madrid ha derrotat el MoraBanc Andorra en un partit on el líder ha patit per emportar-se la victòria (86-79). Els homes d'Ibon Navarro han plantat cara i han anat de menys a més a còpia de triples i amb una bona defensa. De fet, han tingut més bon percentatge de tirs de tres que de dos (47 i 45%). Tavares ha estat el més destacat dels locals i Dime, Hannah i Senglin en els tricolors.

El ritme frenètic ha marcat la primera part amb el Madrid sempre per davant en el marcador. L’entrada de Carroll, autor de set punts, ha propiciat un parcial de 9-2 i ha obligat Ibon Navarro a demanar un temps mort (19-10). Sense Laprovitola, Llull i Rudy, l’equip madridista té molts recursos i fons d’amari. La segona unitat blanca amb Tyus, Garuda o Taylor anava aportant punts. Una millor defensa, dos triples de Jelinek i Senglin i tres taps de Dime, un dels destacats del partit, ha propiciat una reacció andorrana (39-32) que ha tallat Abalde amb un triple. Tyson Pérez se n’anava a la banqueta amb molèsties al peu.

A la represa, Hannah s’ha carregat amb la quarta personal mentre que el Madrid es mantenia per davant amb avantatges de 10 o 12 punts. Una altra reacció tricolor els ha acostat a sis punts que haurien pogut ser tres si Jelinek hagués encertat el triple. A la següent jugada, Abalde ha encistellat un triple però el partit estava obert. Tyson ja recuperat tornava al parquet. El Madrid només havia anotat 7 punts en set minuts i el darrer quart s’iniciava amb 64-56,  amb Thompkins salvant els mobles pels locals que havien baixat molt en els percentatges.

El MoraBanc s’ha posat a cinc punts després d’una esmaixada de Jelinek. Cada cop que el Madrid s’intentava escapar, apareixia un triple tricolor. Jelinek n’anotava un que suposava el 72-64 a falta de sis minuts i Hannah un altre pel 78-72 i tot per decidir. Gielo anotava un altre triple (78-75) que ha fet patir els locals fins al final quan un triple de Tavares ha sentenciat en una gran actuació (16 punts, 13 rebots, 2 assistències i 2 taps).

REIAL MADRID (86): Alocén (4), Causeur (13), Thompkins (11), Taylor (6) i Tavares (16) -cinc inicial-, Abalde (9), Deck (7), Garuba (4), Tyus (4) i Carroll (12). 10 de 13 tirs lliures, 23 de 38 de tirs de dos, 10 de 24 triples. 37 rebots (14 ofensius). 20 faltes personals

MORABANC ANDORRA (79): Paulí (2), Sy (9), Dime (11), Hannah (10) i Jelinek (16) -cinc inicial-, Pérez (4), Olumuyiwa (3), Gielo (6), Parakhouski (6), García, Colom i Senglin (12). 16 de 19 tirs lliures, 16 de 40 tirs de dos, 9 de 19 triples. 26 rebots (10 ofensius). 20 faltes personals.

Àrbitres: Óscar Perea, Luis Miguel Castillo i David Sánchez.