Lewandowski liquida en seixanta minuts una ben plantada Andorra (3-0)

El davanter del Bayern de Munic marca els dos primers gols de Polònia el dia del debut com a titular de la selecció absoluta d’Iker Álvarez

Robert Lewandowski supera Iker.
Robert Lewandowski supera Iker. FEDERACIÓ POLONESA DE FUTBOL

Sense fer res de l’altre món, i davant una Andorra ben plantada i que mai no s’ha acabat d’arronsar del tot, Polònia n’ha tingut prou amb dues dianes de la seva estrella Lewandowski per aconseguir el triomf. El tercer gol, de qui ha substituït al minut 60 el jugador del Bayern de Munic, ha estat sobrer. Massa diferència pel que s’ha vist damunt el terreny de l’històric estadi del Lègia de Varsòvia.

El combinat andorrà ha estat d’estrena. Iker ha debutat com a porter titular de l’absoluta. El jugador de Vila-real ha fet una actuació notable. Heure-se-les amb Lewandowski és heure-se-les amb un mag de l’àrea. De fet, el davanter polonès hauria pogut fer un tercer gol en alguna que altra jugada. Però no ha estat el cas. La selecció que entrena Koldo Álvarez manté la línia de voler demostrar que allò de l’autobús d’altres èpoques és, just, d’altres èpoques. Defensar-se, sí, però amb voluntat d'anar endavant per poc que es pugui.

Piatek mira de rematar de cap davant l'oposició de Marc Pujol.

Amb esforç i obstinació, i tot i no gaudir d’oportunitats -de fet, ben poca feina ha tingut el porter dels de Paulo Sousa-, Andorra ha estat pràcticament mitja hora mantenint la porta a zero. I no ha estat fins que Marc Pujol ha estat mig ranquejant durant una estona, després d’una entrada dura i, per tant, en certa forma, jugant momentàniament amb deu, que Lewandowski ha marcat el primer. El jugador polonès ha engaltat un xut des de l’interior de l’àrea al qual no ha pogut respondre Iker.

El combinat tricolor sempre ha donat la cara, mirant de treure’s les puces de sobre. Ja després del descans els polonesos han avisat amb un parell de còrners. I Lewandowski finalment, un altre cop des de dins de l’àrea, l’ha engaltat al fons de la xarxa. La cosa ja estava sentenciada. L’estrella polonesa ha anat a descansar al minut seixanta de partit i Andorra mirava de pressionar per, si ja no posar contra les cordes el rival, com a mínim treure’l de la zona de perill. Però, amb tot, Świderski, que havia substituït el crac local, ha marcat poc abans d’arribar al límit del temps. Derrota, potser una mica massa engreixada, però amb el cap ben alt.

LNP Onze inicial
L'onze inicial d'Andorra.

POLÒNIA: Szczęsny, Bereszynski (Dawidowicz min. 60), Glik, Platkowski, Rybus (Grosicki min. 60), Jozwlak, Krychowlak, Zielinski (Kozłowski min. 73), Milik (Płacheta min. 60), Lewandowski (Świderski min. 63), Piatek

ANDORRA: Iker, Moi San Nicolás, Garcia, Emili, Alavedra, Pujol (Aláez min. 58), Rebés, Vales, Marc Garcia (Joan Cervós min. 58), Sánchez, Cristian Martínez (Àlex Martínez min. 74)

Àrbitre: Lambrechts. Assistents: De Weirdt i Monteny (tots de Bèlgica). Targetes: Christian García (groga min. 13); Jordi Aláez (groga min. 91)

Gols: 1-0 Lewandowski (min. 30); 2-0 Lewandowski (min. 55); 3-0 Świderski (min. 88)