L’Inter d’Escaldes s’acomiada d’Europa amb una sensació d’oportunitat perduda

Els d’Adolfo Baines cauen per la mínima (0-1) davant un Dundalk que no ha notat el fet de jugar en inferioritat numèrica bona part del segon temps

Els jugadors irlandesos celebren el gol de la victòria.
Els jugadors irlandesos celebren el gol de la victòria. DUNDALK FC

No ha pogut ser. El somni europeu de l’Inter d’Escaldes, el primer de la seva història, s’ha acabat en caure derrotats davant el Dundalk irlandès. Als britànics els ha valgut un solitari gol de McMillan al quart d’hora de joc per superar els andorrans. Al segon temps, els d’Adolfo Baines han jugat més de mitja hora contra deu homes, però no han sabut aprofitar aquesta superioritat numèrica.

Els irlandesos han sortit amb ganes de dominar el duel i han provocat els primers problemes als escaldencs sobretot amb centrades laterals rematades, sense punteria, per Leahy  i Sloggett. Era l’avís del que arribaria al minut 14, quan una pilota perduda al mig del camp ha costat molt cara a l’Inter. Duffy ha assistit McMillan que ha entrat a l’àrea i ha superat Gomes amb un fortíssim xut.

La doble groga a Boyle en el minut 58 ha donat esperances als escaldencs que, però, han topat amb un rival amb molt d'ofici

Amb el gol a favor, el Dundalk ha continuat portant la iniciativa, tot i que els d’Adolfo Baines han començat a situar-se millor al camp i a concedir menys opcions. Les més clares per anotar el segon les ha tingut Murray, al 35’ i al 37’, però s’ha topat amb Gomes. Abans d’anar al descans, els irlandesos han disposat d’una altra ocasió amb una falta que, novament Murray, ha estavellat a la fusta. Es podia dir, sense cap problema, que el 0-1 no era del tot dolent vist el domini visitant i les ocasions. L’Inter marxava al vestuari encara dins del partit.

I s’ha ficat més al minut 58. Boyle, que ja abans del descans havia vist una groga, ha estat expulsat per una segona per una falta sobre Marc Pujol. El Dundalk es quedava amb deu i als escaldencs se’ls obria un bri d’esperança que, però, calia saber aprofitar.

L’Inter ho ha intentat, però s’ha trobat al davant un rival que ha sabut tirar d’ofici. S’ha tancat bé i ha cedit pocs espais i opcions de crear perill, a l’espera de trobar l’oportunitat de sentenciar a la contra. I, de fet, més, el porter que ha hagut d’aparèixer, un cop més, ha estat Gomes, per salvar un xut de Gartland.

Ja al tram final, els escaldencs han aconseguit arribar a l’àrea. Betriu, Bruninho i Soldevila han tingut les úniques opcions per empatar, però no han trobat porteria. L’últim intent ha estat de Lima, amb una falta indirecta des de la frontal que també ha marxat desviada.

Així doncs, l’Inter posa fi a la seva primera aventura europea, en dues competicions. Primer, a la Lliga de Campions. Ara, a la Lliga Europa. Els escandencs se centraran ara a preparar el retorn de la Lliga Multisegur.

Camp: Comunal.

INTER D’ESCALDES (0): Gomes, Feher, Lima, Emili, Fede, Albert Reyes, Sergio Moreno (Roca, 83’), Jordi Rubio (Reyes, 86’), Marc Pujol, Lemiechvsky (Jordi, Betriu, 45’ (Bruninho, 78’)) i Genís Soldevila.
DUNDALK (1): Rogers, Hoare, Boyle, Gartland, Lenhy, Sloggett, Shields, Murray (Mountney, 70’), Colovic (Gannon, 61’), McMillan (Hoban, 70’) i Duffy.
Àrbitre: Viktor Shimusik (Bielorússia). T.G.: Genís Soldevila, Sergi Moreno, Jordi Rubio, Lima, Reyes / Shields, Sloggett i Boyle (2, 58’).
Gols: 0-1, McMillan (14’).