Injecció de moral pel MoraBanc per afrontar la Lliga ACB

Els tricolors s'imposen al Joventut a l'Eurocup gràcies a una gran defensa que no ha trobat resposta per part dels badalonins

Miller-McIntyre bota la pilota marcat per Feliz al partit d'aquest dimecres.
Miller-McIntyre bota la pilota marcat per Feliz al partit d'aquest dimecres. MARTIN IMATGE

El MoraBanc Andorra ha trencat aquest dimecres una ratxa de tres derrotes consecutives superant el Joventut de Badalona a l'Eurocup per 72-71. La gran defensa ha estat clau en un triomf que és tota una injecció de moral i d'autoestima de cara als pròxims compromisos de la Lliga ACB-Endesa, i especialment al del cap de setmana contra l'UCAM Múrcia.

El MoraBanc ha sortit més endollat amb una defensa molt agressiva en uns primers minuts amb atacs al límit de la possessió. La intensitat d’uns i altres queda demostrada en les personals, sis dels tricolors per una de la Penya. Ha calgut un temps mort de Carles Duran per canviar la dinàmica d’un matx que fins aleshores havia estat dominat pels homes de David Eudal que han pogut tancar el quart per davant en el marcador (23-22) tot i un 75% dels verd-i-negres en tirs de dos.

L’equilibri s’ha mantingut al segon quart amb alternatives i avantatges pels dos equips que es coneixen molt perquè el d’aquest dimecres era el tercer enfrontament d'aquesta temporada amb dues victòries per l’Andorra –les dues a la Lliga ACB-, i una pels badalonins a l’Eurocup. Dels primers 20 minuts cal destacar els tres triples tricolors sobre la botzina dels 24 segons de possessió.

A la represa, la Penya ha fet un parcial de 6-13 gràcies a les individualitats com les de Tomic i d’un sorprenent Feliz que en aquella fase del partit era el màxim encistellador amb 13 punts mentre que Pau Ribas repartia assistències a dojo per tancar el quart amb 53-59 però no el partit perquè el MoraBanc apretava en defensa i als badalonins els costava encistellar. A set minuts per al final, els tricolors entraven en bonus i cada personal serien tirs lliures. Diagne sortia per cinc faltes en uns minuts de joc travat, interrupcions constants, una tècnica a Pau Ribas i un marcador que no es movia. En quatre minuts jugats del darrer quart el parcial era de 4-3 amb molts tirs fallats i pilotes perdudes.

Miller-McIntyre, força apagat, sumava la seva quarta personal en ple concert de xiulet amb una tècnica inclosa a Tomic. Un triple de Crawford i una pilota robada per Hannah amb cistella de Paulí han posat l'Andorra a un punt (67-68) quan la Penya havia arribat a guanyar de nou. S'havia aconseguit capgirar el partit des de la defensa sense que el Joventut hagués trobat una resposta, centrat en protestar les decisions arbitrals i que s'ha quedat en 12 punts en els darrers 10 minuts.

MORABANC (72): Hannah 10, Noua 5, Paulí 13, Nakic 2, Diagne 4 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 11, Llovet 4, Crawford 9, Jelinek 3, Colom, i Moargan 11. 11 de 15 tirs lliures; 20 de 39 tirs de dos; 7 de 25 triples. 23 rebots, 8 ofensius. 23 faltes personals.

JOVENTUT (71): Feliz 14, Ribas 6, Willis 2, Tomic 12, Parra 15 -cinc inicial-, Busquets, Brandon 9, Brodziansky 6, Ventura, Vives 3, i Birgander 4. 15 de 22 tirs lliures; 19 de 31 tirs de dos; 6 de 19 triples. 32 rebots, 8 ofensius. 21 faltes personals.

Parcials: 23-22, 17-19, 13-18, 19-12.

Àrbitres: Javor, Vyklicky i Bittter.