“Haurem de donar un cop de puny sobre la taula des de l’inici per deixar clar que som el MoraBanc”

Felipe dos Anjos i Juan Rubio, dos especialistes en LEB, avisen de la igualtat de la competició i com a noves incorporacions de l’equip de Natxo Lezkano mostren la seva il·lusió per ser a Andorra i poder lluitar per l’ascens a l’ACB

Felipe dos Anjos, Francesc Solana i Juan Rubio en la terrassa d'un dels patrocinadors.
Felipe dos Anjos, Francesc Solana i Juan Rubio en la terrassa d'un dels patrocinadors. Toni Solanelles

Donen per descomptat que el MoraBanc lluitarà per l’ascens a la Lliga Endesa. De fet, en part, han vingut a Andorra sabent que és un projecte “molt il·lusionant” i fet per tornar a la màxima competició del bàsquet espanyol. El pivot brasiler Felipe dos Anjos ja hi ha jugat. I l’aler espanyol Juan Rubio hi voldria fer cap. Tots dos tenen molta experiència en la lliga LEB. I alerten de com de competitiva és la categoria. Fins al punt que Dos Anjos deixa clar que “haurem de deixar clar des de l’inici que som el MoraBanc” i així “poder-nos guanyar el respecte dels àrbitres”.

I és que el pivot, que ve de l’Estudiantes, avisa que a diferència de l’ACB, a la LEB es tolera més el contacte. Els àrbitres xiulen menys. I que per molt que se sigui un club que ve de la màxima categoria i aspira a tornar-hi, aquesta voluntat s’ha de demostrar damunt la pista. Tots dos estan convençuts que hi ha molt bona plantilla i que s’han fitxat jugadors d’enorme talent i potencial. Però s’ha de concretar damunt la pista i durant tota la temporada. Rubio i Dos Anjos han estat presentats oficialment aquest dijous.

L’aler procedent del Palència va ser el primer fitxatge anunciat per Francesc Solana. El mànager general ha assegurat aquest matí que tot i que l’equip hagués continuat a l’ACB, Rubio probablement hauria acabat al conjunt. I el jugador s’ha mostrat agraït i molt content de poder aterrar al MoraBanc. “El club és increïble, el país és increïble” i de seguida va tenir clar afegir-se a un “equip molt competitiu”. Més encara en rebre una proposta per dos anys i després de parlar amb Solana i Lezkano.

Fa o no fa ha vingut a dir Dos Anjos, que ha estat una de les darreres incorporacions. De fet, ha reconegut en certa manera que l’oferta la va rebre no fa pas tant però que com que el MoraBanc era un dels clubs que tenia en ment per poder-hi aterrar, rebre la proposta andorrana no el va fer dubtar gaire. Francesc Solana ha destacat “les ganes” de tots dos de voler-se incorporar al club i els pocs dubtes que van tenir per donar el ‘sí’. Per al mànager general són dos dels exemples de “l’energia, la joventut i l’ambició” que volen per a l’equip. A banda que tan Rubio com Dos Anjos “coneixen molt bé la competició”.

SPEIGHT, DEEP I EL SUPORT DELS ABONATS

Rubio ha lamentat que mai abans cap equip ACB s’hagi interessat per incorporar-lo. “Però tampoc no em faig mala sang” malgrat reconèixer que arribar a la Lliga Endesa “és un somni des de petitet”. Tots dos han coincidit amb alguns dels companys que tindran al MoraBanc. L’aler ha jugat aquesta darrera temporada a Palència amb Micah Speight, de qui n’ha elogiat el talent ofensiu, la capacitat per fer “bones passades” i el fet de tenir “bones cames”, que és sinònim de defensar bé. Dos Anjos ja ha compartit vestidor amb Johnny Dee, un altre portent ofensiu amb “una gran ètica de treball”.

Tots dos integren un grup en què Solana confia molt. I que ha pogut construir -és un dels pressupostos, el del MoraBanc, més elevat de la LEB- gràcies al manteniment del suport tant de la massa social com dels patrocinadors. El mànager general del club ha assegurat que hores d’ara hi ha “els mateixos abonats que la temporada passada”. El fet de poder mantenir “el mateix nivell de suport i la gran majoria de patrocinis ens ha permès fer un equip competitiu”. Caldrà veure ara quan comenci a rodar la piloteta. A partir de llavors, ho ha deixat clar Dos Anjos, caldrà guanyar-se el respecte dels rivals i, especialment, dels àrbitres.

Comentaris (6)

Trending