Gonzalo Fernández arriba al Nepal per aconseguir un nou objectiu a 8.000 metres

L’alpinista vol fer el pic Manaslu i, com a característica principal, fer el recorregut sense oxigen ni xerpes, i la baixada esquiant

Gonzalo Fernández amb els companys al Nepal.
Gonzalo Fernández amb els companys al Nepal. @gonzalo_pirineus

L’alpinista Gonzalo Fernández ja ho té tot enllestit per a la seva pròxima expedició. De fet, ja es troba al Nepal, on està el seu objectiu, els 8.163 metres d’alçada del Manaslu. La fita clau d’aquest repte serà fer-ho sense ‘ajuda’, és a dir, sense oxigen ni xerpes. A més, com a dificultat afegida, Fernández carregarà el material per poder fer la baixada esquiant.

Al mes de febrer Fernández es va posar un nou objectiu a la vista. El pic del Manaslu, de 8.163 metres. Tot va venir després d’haver aconseguit l’any passat el Gasherburm II, a Pakistán. També ho va fer sense oxigen i sense xerpes, i ha volgut repetir l’experiència. Així, segons explicava Fernández a les xarxes socials, ja ha arribat al Nepal, on es prepara per posar rumb cap al camp base.

Gonzalo Fernández en una expedició anterior.

Relacionat

Un nou objectiu a 8.000 metres

Aquesta expedició la fa conjuntament amb dos alpinistes més, creant equip per aconseguir el pic. El repte afegit que s’ha posat Fernández en aquesta ocasió és baixar-lo fent esquí de muntanya. Almenys, tot el que la neu i la situació li permeti. És una dificultat més a una empresa ja de per sí complicada, tenint en compte que això suposa portar més material i, per tant, més pes.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending