Un nou objectiu a 8.000 metres

L’alpinista Gonzalo Fernández prepara una expedició al pic Manaslu, a Nepal, i ha engegat una campanya de crowdfunding per trobar finançament

Gonzalo Fernández va completar amb èxit l’any passat l’expedició al Gasherburm II, a Pakistán. L’experiència li va deixar bon sabor de boca, i no ha pogut resistir-se a preparar-ne una de nova. En aquesta ocasió, el rumb és cap al Nepal, al pic Manaslu, a 8.163 metres d’alçada. La intenció, a més, és fer la baixada esquiant. El problema amb el qual es troba és aconseguir el finançament necessari per poder fer front a les despeses que suposa un projecte d’aquesta magnitud.

Una expedició d’aquestes característiques pot arribar a tenir un cost total de fins a 10.000 euros. Després de l’èxit de l’anterior, Fernández tenia “esperances i motivació que fos més fàcil trobar patrocinis d’institucions, ja siguin comuns, Govern o altres”. Però la realitat ha sigut una altra, i no ha rebut cap suport al país. Per tant, s’ha hagut de començar a moure per tal de trobar altres patrocinis. Hi ha algunes empreses interessades, però igualment haurà de començar una campanya de crowdfunding per poder cobrir totes les despeses. “Intentaré apurar al màxim abans d’haver de vendre el cotxe o coses així”, indica.

La pujada al Manaslu, el següent pic de 8.000 metres que espera conquistar Fernández, comença a gestar-se l’any passat. Però és al mes de febrer quan es decideix es farà, conjuntament amb dos alpinistes catalans. Les condicions, una vegada més, gairebé extremes. Sense oxigen, sense xerpes i sense cap ajuda “extra”. “Una expedició així porta molta feina, pels permisos, per moure el material, perquè fa falta molt material, aleshores has d’estar molt motivat i tenir les idees molt clares”, explica Fernández.

WhatsApp Image 2022 06 30 at 6.51.55 PM
 

I ell sembla que les té. A més, enfronta aquesta aventura amb un repte extra, que és baixar el pic fent esquí de muntanya. Això li suposarà un pes afegit d’uns tres quilograms a l’equipatge. A més, la fatiga que suposa, la tensió i cert perill. Però està més que convençut, “faré tot el que pugui fer amb esquís”. La decisió la pren perquè aquest és un dels esports que més li agrada practicar, “i sempre que tinc l’ocasió, ho faig”. I aquesta és una d’elles. No tot el tram de baixada és, relativament, esquiable. Però sí gran part. I aquest serà el que farà Fernández.

De moment, i fins a arribar al setembre, li queda encara força tasca al davant. En primer lloc, aconseguir el pressupost necessari per fer front a l’expedició. A més, preparar-se físicament. En aquest sentit, però, assegura que Andorra té unes condicions excepcionals per fer-ho, gràcies a l’altura del país. Per tant, i tot i que no pot esquiar, surt a córrer, a fer muntanya i a escalar. Mentalment, també està centrat. És clau per poder aconseguir coronar els 8.000 metres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending