Gesta de la sub-21 empatant contra Anglaterra

Un gol de Christian Garcia al temps de descompte permet els joves de la tricolor igualar el duel contra una selecció amb jugadors de clubs com Liverpool o Chelsea i en el qual també ha brillat, amb dos dianes, Cucu

Cucu, a punt de fer el xut que ha suposat el primer gol.
Cucu, a punt de fer el xut que ha suposat el primer gol. FAF

La selecció sub-21 ha donat la campanada en arrencar un empat davant la potent Anglaterra en el duel classificatori per a l’europeu de la categoria que s’ha disputat a l’Estadi Nacional. Els tricolors han aconseguit igualar a 3 en un duel ple d’alternatives en el qual Cucu ha marcat dos gols i Cristian García, al temps de descompte, ha establert unes taules molt meritòries pels joves que dirigeix Eloy Casals.

Cal tenir en compte que entre els jugadors de la selecció anglesa que han saltat al Nacional hi ha un bon grapat que ja tenen experiència a l’elit del futbol, inclosa la Premier League. Malgrat aquesta presumpta diferència, la tricolor ha fet suar de valent als anglesos i, de fet, ha estat capaç de posar-se per davant en el marcador.

Ha estat al minut 27, quan Berto ha assistit Cucu i aquest ha batut el porter anglès, Aaron Ramsdale. Els andorrans han mantingut l’avantatge fins gairebé el descans. Just abans de marxa camí de vestidors, Davies ha igualat el duel.

Al segon temps, Anglaterra ha donat la volta al marcador. Al minut 68’, Dasilva ha marcat el segon. La tricolor, però, no s’ha rendit i al 76’ ha establert l’empat. Cucu ha aprofitat una gran centrada d’Àlex Martínez per marcar el seu segon gol de la tarda. Quedava un quart d’hora i ja es podia dir sense embuts que el paper dels joves de Casals era més que meritori. I encara l’han millorat en el tram final.

EjvYu9JXgAANvmP
Celebració d'un dels gols de la sub-21 tricolor.

Quan faltaven vuit minuts pel triple xiulet de l’àrbitre, Anglaterra ha anotat el tercer. Nketiah, després de la passada d’Eze, ha estat l’autor d’una diana que, semblava, trauria el combinat britànic de l’atzucac en què l’havia ficat Andorra. Però els tricolors, novament, han deixat clar que no era un dia per llançar cap tovallola. Quan es complia el primer minut dels cinc d’afegit, Cristian García ha rebut una bona pilota, ha aconseguit marxa de Panzo i, sol davant el porter, li ha col·locat la pilota per sobre.

El gol confirmava tota una gesta per a una selecció modesta com Andorra. Igualar contra un equip amb futbolistes d’equips com Chelsea, Liverpool o Borussia de Dortmund, entre altres grans clubs europeus. Un punt que té gust d’autèntica glòria i que li permet, de passada, aconseguir la millor marca d’una sub-21 en una fase de classificació.

Camp: Estadi Nacional.
ANDORRA SUB-21 (3): Iker, Cervós, De Pablos, Christian Garcia, Guillén (Izan, 88’), Àlex Martínez, Cucu, Aláez (Izquierdo, 81’), Alavedra, Pomares (Del Castillo, 88’) i Rosas Ubach (Rebelo, 63’).
ANGLATERRA SUB-21 (3): Ramsdale, Aarons, Panzo, Davies, Brandon Williams, Rhys Williams, Eze, Surridge (Bellingham, 72’), Dasilva (Nketiah, 72’), McNeil (Sessegnon, 77’) i Jones (Odoy, 74’).
Àrbitre: David Fuxman (Israel). T.G.: Iker, Cucu, Aláez, Pomares, Rosas Ubach, Rebelo / Rhys Williams i Jones.
Gols: 1-0, Cucu (27’). 1-1, Davies (67’). 1-2, Dasilva (68’). 2-2, Cucu (76’). 2-3, Nketiah (82’). 3-3, Christian García (91’).