Els germans Lomero obriran la participació andorrana als europeus de Roma

Nàdia Tudó competirà en la disciplina de braça, emntre que Bernat i Tomàs ho faran en la d'estils lliure i papallona.

L'expedició andorrana als europeus de Roma amb els germans Lomero i Nàdia Tudó.
L'expedició andorrana als europeus de Roma amb els germans Lomero i Nàdia Tudó.

Tomàs i Bernat Lomero i Nadia Tudó ja ho tenen tot a punt per participar en els europeus de natació que comencen demà. Els germans ho faran en la disciplina de papallona i estils lliure, metre que Tudó en braça. Una temporada carregada de competicions que fa que els atletes andorrans arribin amb més hores de piscina del que seria habitual.

El 36è Campionat Europeu de Natació, que tindrà lloc de l'11 al 21 d'agost a l'emblemàtic Fòrum Itàlic de Roma, aixeca el teló i ho farà amb presència andorrana. Tomàs i Bernat Lomero estaran presents en les sèries dels 50 metres papallona que obrirà la competició.

A banda d’aquesta modalitat, el Bernat també participarà en 100 metres lliures, el dia 12; l’endemà correrà els 100 metres papallona i, acabarà la seva partició, el dia 16, a la prova dels 50 metres lliures. Per la seva part, el seu germà Tomàs, el dia 12 competirà en 100 metres lliures i el dia 13, acabarà amb els 100 metres papallona.

L'única presencia femenina de l'expedició andorrana serà la de Nàdia Tudó, que prendrà part en les proves de braça. El 12 serà el torn dels 100 metres, mentre que el 14, la dels 200 metres.

Tots tres esportistes estaran acompanyats per l’entrenador i director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Alfonso Maltrana. Precisament, l’entrenador ha volgut posar en relleu “l’any atípic, amb un calendari atapeït de grans competicions que representen un repte físic i mental per a qualsevol atleta”. En aquest sentit, ha indicat que “els participants arriben a Roma amb més hores de piscina acumulada que les habituals en altres temporades”. Lomero i Tudó van participar al juliol en els Jocs del Mediterrani. Tudó, prèviament, ho havia fet en el Campionat Alemany al juny a la ciutat de Berlín, mentre que Bernat i Tomàs Lomero feien acte de presència en el Campionat Mundial de Natació a Budapest.

Etiquetes

Comentaris

Trending