Gerard de la Casa s’emporta la pujada a Chantada

El pilot andorrà va reaccionar després de no poder completar la primera de les tres curses i es va emportar el triomf en una prova on Edgar Montellà només va poder ser cinquè

Comentaris

De la Casa, al graó més alt del podi.
De la Casa, al graó més alt del podi. Fotoesport

Gerard de la Casa va aconseguir la victòria en la pujada a Chantada. I això malgrat que la primera de les rondes no la va poder completar. En canvi, l’excel·lent actuació a la segona i la tercera màniga li van permetre assolir el graó més alt del podi. En canvi, més discret va ser el paper d’Edgar Montellà.

De la Casa, amb el seu Ford Fiesta WRW, va marxar de Galícia sent encara més líder de la Categoria 1 del Campionat d’Espanya de Muntanya 2022. Ho va fer en la ja tradicional Pujada a Chantada, amb sortida a la població de Belesar. En total, 4,3 quilòmetres.

La primera màniga, però, va ser tota una decepció pel pilot andorrà. Un problema mecànic va impedir que completés el recorregut. “En superar la primera corba del traçat vaig notar que quan deixava l’accelerador, el cotxe continuava donant gas”, ha explicat el pilot. Això va provocar que gairebé se sortís de la carretera. Afortunadament, sense patir grans danys.

I es van poder reparar per tornar a estar llestos per sortir en la segona i la tercera mànigues. I de la Casa va brillar. Va completar dues pujades espectaculars que li van permetre alçar-se amb la victòria en la categoria, per davant de José Alonso i Sergio Vallejo.

En canvi, Edgar Montellà (Silver Car S3) no va estar afortunat en Chantada. Va ser el més ràpid en els entrenaments oficials, però a l’hora de la veritat la seva mecànica no va tenir l’eficàcia d’altres ocasions. Així, no més va poder quedar cinquè.

edgar montella chantada
El cotxe d'Edgar Montellà, en un moment de la cursa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending