Catalunya aposta per una candidatura als Jocs 2030 en solitari i sense Andorra

No s'ha fet cap esment al Principat durant la segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès diu que estan preparats per assumir-los sols

Comentaris

Pere Aragonès aquest divendres a la Seu d'Urgell.
Pere Aragonès aquest divendres a la Seu d'Urgell.

La candidatura dels Jocs Olimpics d'Hivern 2030 ha centrat l'inici de la segona jornada de la Trobada Empresarial. Ha quedat clar que cada cop és més incerta però també que no es compta amb Andorra per res. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès no n'ha fet cap esment, com tampoc el vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

Aragonès ha estat rebut a la seva arribada al Palau d'Esports per un grup de manifestants que portaven cartells amb el lema 'Stop als JJOO'. En la seva intervenció, el president de la Generalitat ha explicat que "és una  excel·lent oportunitat pel Pirineu i per Catalunya". Sobre el referèndum ha indicat que "els ciutadans tenen l'oportunitat de decidir lliurament sobre la possibilitat de celebrar aquest esdeveiment únic al Pirineu".

Ha volgut destacar "el treball conjunt amb el comitè olímpic estatal. No en tenim cap queixa. Correspon al comitè la presentació de la candidatura. Estem treballant amb ells amb la màxima complicitat i lleialtat".  En referència a la possibilitat que no es puguin organitzar conjuntament amb l'Aragó ha manifestat que "estem preparats per a fer-los en solitari".  Ha exposat que calen millores a les línies de tren i a les carreteres, les quals s'han de fer igualment encara que no es facin els jocs, però ha reconegut que un esdeveniment d'aquestes característiques agilitzaria el procés com també el de les millores a la carretera N-260.

Prèviament, el president de la Trobada, Josep Serveto ha opinat que faltava informació sobre la candidatura. "Els partidaris del sí haurien de dir de quina forma afectaran el territori".  El vicealcalde de la Seu d'Urgell i diputat al parlament de Catalunya, Jordi Fàbrega considera que "és una gran oportunitat per al Pirineu". S'ha referit a diversos indrets com Sarajevo o la Cerdanya però no ha esmentat Andorra. "Pels Jocs Olímpics no cal fer cap llit hoteler més, tenim prou infraestructura", ha opinat. 

Fàbrega ha reconegut que no s'ha fet prou pedagogia per explicar el projecte. "La gent pensa que es construiran hotels per tot arreu, més pistes...però no hi ha res d'això. Se'ls ha d'explicar que en el Pirineu no s'està invertint i que els Jocs són la millor oportunitat".  Segons el vicealcalde, la inversió prevista per aquest any al Pirineu són 42 milions d'euros i els Jocs suposarien uns 900 milions.

La representació andorrana en la primera part d'aquesta jornada ha estat formada per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibiitat, Sílvia Calvó, la síndica general, Roser Suñé i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending