L’FC Andorra rebrà una injecció econòmica per accelerar la seva professionalització

L'entitat tricolor els altres tres clubs ascendits a LaLiga SmartBank, (Albacete, Racing i Vila-real B), després d’un extens i profund estudi de les condicions de l’acord, han decidit adherir-se a LaLiga Impulso, l’aliança estratègica amb CVC

El president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca.
El president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca. FC ANDORRA

L'FC Andorra i els altres tres clubs ascendits a LaLiga SmartBank, (Albacete, Racing i Vila-real B), després d’un extens i profund estudi de les condicions de l’acord, han decidit adherir-se a LaLiga Impulso, l’aliança estratègica amb CVC que permetrà a aquests clubs, com a la resta dels signants, l’accés a una injecció econòmica que contribuirà a accelerar la seva professionalització i desenvolupament.

Per a Ferran Vilaseca, president de l'FC Andorra, LaLiga Impulso “ens ajudarà segur a la nostra ambició de crear l’ecosistema necessari per estabilitzar el club esportivament i estructural, en especial amb la creació de noves infraestructures. L'FC Andorra afronta amb il·lusió la seva entrada al futbol professional y LaLiga Impulso suposarà una ajuda essencial per desenvolupar el club i adaptar-se al següent nivell”. Tal i com recull l’acord, de la inversió de CVC a LaLiga Impulso es destina una partida als clubs ascendits que els dona accés al 34% dels fons.

El calendari establert per rebre els diners és el següent: agost 2022, un 34%; juny 2023, un 16%, juny 2024, un 25%; i juny 2025, el 25% restant. Per rebre aquesta injecció de capital, els clubs hauran d’enviar els seus plans d’inversió i la documentació corresponent que garanteixi que les inversions previstes compleixen les condicions establertes per LaLiga Impulso.

Com ja és sabut, LaLiga Impulso disposa que els fons establerts pels clubs tenen un caràcter finalista i els clubs signants es comprometen a invertir destinant un màxim d’un 15% a inscripció de jugadors, un altre 15% a la reducció del deute i el 70% a la millora d’infraestructures i desenvolupament dels clubs en l’àmbit del desenvolupament internacional, de marca i producte, d’innovació i tecnologia i digitalització i xarxes socials.

Amb l’entrada d’aquests quatre clubs, ja son 40 clubs i dos filials els que integren LaLiga Impulso, mantenint així la aclaparadora majoria de clubs de la competició professional que han considerat que l’aliança estratègica de LaLiga Impulso es beneficiosa pels seus clubs i afavoreix el seu desenvolupament i creixement.

LaLiga va firmar el desembre de l'any passat l’acord amb el fons d’inversió CVC que li reportarà 2.000 milions d’euros en els propers 50 anys. Aquest acord l’han subscrit 37 dels 42 equips que conformen l’estament. Hi ha quatre clubs que no han ratificat l’acord, l'FC Barcelona, el Reial Madrid, l’Athletic Club de Bilbao i l’Eivissa, que sempre s’han oposat a la proposta. Un altre club s’ha abstingut en la votació.

Comentaris (1)

Trending