L’FC Andorra manté el quinzè límit salarial de LaLiga Smartbank

A diferència d’altres clubs, els 6,299 milions que ja es marcaven des de la patronal del futbol a l’estiu no han variat; només sis clubs tenen una xifra inferior, entre els quals un Albacete que, malgrat això, lluita a la part alta

Un instant del duel del diumenge entre Andorra i Sporting.
Un instant del duel del diumenge entre Andorra i Sporting. FC Andorra

LaLiga ha fet públics nous límits salarials dels clubs després del mercat d’hivern. En el cas de l’FC Andorra, res ha canviat en comparació a l’estiu. Els tricolors mantenen un màxim a pagar en sous de 6,529 milions d’euros. Ni més ni menys. A diferència d’altres equips no ha canviat en aquests mesos. Així doncs, segueix sent el quinzè de la categoria, sense tenir en compte les dades del Vila-real B.

Un cop finalitzat el mercat d’hivern -on cal recordar l’Andorra va tancar dues sortides (Marc Fernández i Pau Casadesús) i un fitxatge (Àlex Valle)- la patronal del futbol professional espanyol ha donat a conèixer els nous límits salarials. Es tracta de la xifra que els clubs no poden superar en remuneracions per als seus jugadors i membres del cos tècnic i que es calcula tenint en compte la capacitat d’ingressos de cada entitat i els resultats econòmics assolits els darrers anys. D’aquesta forma, es vol garantir el ‘fair play’ financer. En el cas del club tricolor, a més, cal tenir en compte que a l’hora de computar els sous es fa com si fiscalment es tributés a Espanya, per compensar els tipus més baixos del Principat.

El president de LaLiga, Javier Tebas.

Relacionat

Canvi al càlcul del límit salarial de l’FC Andorra per contrarestar la fiscalitat del Principat

No es tracta pas d’una dada innocent. Al contrari. Com han pogut comprovar en els darrers temps l’FC Barcelona i altres clubs, superar aquesta xifra suposa un seriós problema perquè LaLiga bloqueja la inscripció de nous futbolistes. Per tant, cal ser acurat a l’hora de complir-lo.

A 31 de gener, el límit salarial de l’Andorra se situava novament en 6,529 milions d’euros. Es tracta de la mateixa xifra que a finals del mercat d’estiu. LaLiga entén que, econòmicament, res ha canviat en el club i, per tant, també s’ha de mantenir el mateix límit, que serà clau de cara al proper mercat.

limit sarial laLiga smartbank

Es tracta del quinzè més elevat de tota la categoria. Només sis clubs el tenen més reduït: Ponferradina, Mirandés Cartagena, Huesca, Albacete i Lugo. Cal tenir en compte que el Vila-real B no està al rànquing perquè, en el seu cas, s’engloba en el del primer equip, a la Primera Divisió. En certa forma, sorprèn el fet que l’Albacete amb la segona dada més baixa, estigui lluitant per disputar el ‘play-off’ d’ascens.

A la part alta, se situa el Granada, tot i que ha perdut en aquests mesos molt límit salarial: ha baixat de 29,126 a 24,922. També ha caigut força el del Leganés, fins a 15,068, que es manté segon. En tercera posició salta ara Las Palmas (12,197) que ha superat el Llevant (11,699) i el Màlaga (11,793).

Comentaris (2)

Trending