L’FC Andorra confirma la sortida dels cinc cedits: Valera, Bundu, Valle, Morer i Petxarroman

Tots ells tornen als seus respectius clubs després d’una temporada en la qual només l’extrem de l’Atlético de Madrid -cinquè jugadors amb més minuts- ha jugat de forma regular

Germán Valera en una jugada contra el Màlaga
Germán Valera en una jugada contra el Màlaga

L’FC Andorra ha oficialitzat la sortida de cinc jugadors més. Són els que acaben la seva cessió a 30 de juny. Entre ells, noms que han estat clau per a Eder Sarabia durant la temporada que tot just esgota els darrers dies, com Germán Valera. La resta, Dani Morer, Petxarroman, Álex Valle i Bundu també tornaran als clubs propietaris dels seus drets.

Valera ha acabat sent el cinquè jugador més emprat per Eder Sarabia. En total, 38 partits de lliga (2.340 minuts, sis menys que Héctor Hevel). I això que va arribar amb la lliga començada, jornada 4, però ràpidament es va guanyar la confiança del tècnic basc. El jugador torna ara a l’Atlético de Madrid i caldrà veure, previsiblement durant la pretemporada, si Diego Simeone se’l vol quedar o s’opta per una nova cessió. Cal recordar que l’any passat ja va ser prestat a la Real Sociedad B. I, en aquest darrer cas, si hi hauria opció de tornar a optar a què jugui de nou al Principat.

També és significativa la sortida de Dani Morer. I és que complia la segona temporada al club tricolor. L’estiu passat, el Farmalicao portuguès el va tornar a cedir, després d’una primera campanya on va ser clau en l’ascens. Enguany, però, les lesions l’han martiritzat. Tot just ha pogut jugar 12 partits, amb 659 minuts en lliga, més un en Copa. D’aquesta forma, marxa del club amb 57 encontres oficials disputats.

De fet, no es pot negar que la posició de lateral dret ha viscut enguany una mala fortuna. Els dos teòrics jugadors que havien de cobrir aquesta posició han patit moltes lesions. Així ho ha viscut Alex Petxarroman, que havia arribat en préstec de l’Athletic. Tot i iniciar el curs com a titulars, els problemes físics només l’han deixat disputar 13 partits (792 minuts) en lliga.

A l’altre lateral, l’esquerre, també les lesions s’han escruixit. Especialment amb el trencament sofert per Martí Vilà. Per suplir i tenir més opcions es va tancar la incorporació en préstec d’Àlex Valle, jove perla del filial del Barcelona. Al final, però, ha tingut una presència testimonial, ja que s’ha confirmat més en l’experiència de Pampín: 7 partits i tot just 303 minuts.

Per la seva banda, Mustapha Bundu, va arribar el darrer dia del mercat d’estiu, en préstec des de l’Anderlecht belga. Tot i que després de Valera i Aguado és el cedit amb més partits disputats, 28, en nombre de minuts no supera els mil. Tot just 997.

Amb aquestes són ja sis les baixes confirmades de cara a l’any vinent. La setmana passada sí que es va poder tancar la continuïtat de Sergio Molina.

Comentaris

Trending