La FAF remarca que aniria a jugar a Alàs per evitar una exclusió de les competicions catalanes

L’entitat admet haver rebut la preocupació de l’FCF i apunta que tenen constància que la mútua dels futbolistes ja negocia amb el SAAS un acord per garantir l’atenció mèdica en cas de lesió sense haver de pagar per avançat

Les jugadores de l'ENFAF celebren un gol.
Les jugadores de l'ENFAF celebren un gol. FAF

La mútua que cobreix els futbolistes de la Federació Catalana (FCF) ja negocia amb el Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) l’acord que ha d’evitar situacions viscudes com ara fa dos caps de setmana, quan es va cobrar l’atenció mèdica rebuda per una jugadora del Sant Gabriel que es va lesionar durant el partit contra l’ENFAF, a la Massana. Així s’apunta des de la Federació Andorrana (FAF) que confia que es tanqui aviat l’afer per evitar un risc d’exclusió que, consideren, no existeix. I és que, en el pitjor dels casos, sempre hi ha l’opció (encara que no agradi) de traslladar els partits a Alàs.

Fonts de l’entitat han confirmat a Altaveu que, efectivament, arran dels fets -la jugadora es va donar un cop al cap i la seva família va haver de pagar una factura elevada, de 850 euros, quan va ser atesa a l’hospital de Meritxell-, l’FCF els va trametre una carta “educada i correcta” on s’exposava la situació però també s’admetia la inquietud per la possibilitat que els fets es tornin a repetir. Des de la FAF s’assegura que aquesta preocupació és compartida i es reconeix que, en realitat, és un tema que s’arrossega de fa temps. “Ja abans de la pandèmia es treballava per solucionar-ho perquè hi havia hagut algun altre cas, però llavors tot es va aturar”, apunten.

Ara, i probablement arran de l’ensurt viscut per la jugadora del Sant Gabriel -i també per les queixes del club de Sant Adrià i de la família de la noia- tot s’ha tornat a activar. La FAF recorda que, al final, és un tema que han de resoldre la mútua que cobreix els futbolistes de la catalana i el mateix SAAS. I això estarien, segons s’assegura. “Cal que es posin d’acord”, indiquen.

Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Catalunya amenaça d’excloure els equips de futbol andorrans si no es garanteix l’atenció sanitària

Així, aquesta negociació estaria ja en marxa, segons té entès la Federació, que deixa clar que “el que ens preocupa per sobre de tot és la salut dels esportistes quan passa una cosa d’aquestes”. També es mostren esperançats perquè es trobi una solució ràpida: “si hi ha converses, pensem que és perquè hi ha interès a arreglar la situació”.

L’ens, però, no tem per una possible exclusió dels equips andorrans a les competicions catalanes. Seria, no ho neguen, un cop dur perquè “necessitem jugar a Catalunya; ens interessa per competitivitat”. Confien, però, que no passarà.

I ho fan per un doble motiu. El primer, perquè, en tot cas, qui hauria de determinar aquesta exclusió no és pas la Federació Catalana. La darrera paraula la tindria l’espanyola, l’RFEF, asseguren. I, el segon, perquè abans que aquest risc es pugui fer realitat, sempre hi ha una alternativa: traslladar els partits de l’ENFAF com a local al camp que l’entitat té a la població alturgellenca d’Alàs.

Aquesta, s’admet, no seria pas la solució ideal, especialment pel fet que “les jugadores volen estar al país”. Permetria, però, sortir del pas. En tot cas, es veu com a un darrer recurs al qual s’espera no s’hagi d’arribar, ja que es confia que les negociacions entre la mutualitat i el SAAS acabin fructificant i, d’aquesta forma, garantir que qualsevol jugador lesionat a territori andorrà pugui rebre la pertinent assistència sanitària sense haver d’abonar cap factura.

Comentaris (3)

Trending